Islak Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Islak makyaj nedir? nasıl yapılır? sizler için derledik. Hangi makyajı yaparsanız yapın cilt tipinize uygun malzemeleri seçmek, makyaj öncesi ve sonrası cildi mutlaka temizleyip nemlendirmek, cilt sağlığınız için çok önemlidir

26.06.2020-14:59 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-14:54) Islak Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Ünlü isimlerin fotoğraflarına baktığımızda hep parlak ve doğal bir görünüm yakaladıklarını düşünürüz. Ağır olmayan bir makyajla parlak bir cilde sahip olmuşlardır. İşte o parlak görünümün sırrı ıslak makyaj!

Islak makyaj nedir?
Islak makyaj yüzün bazı bölgelerine parlaklık vererek ıslak bir görünüm kazandırma işlemidir. Islak makyaj ağır bir makyaj görüntüsü oluşturmaz çünkü kat kat fondötenler, kapatıcılar uygulanmaz. Ağır bir göz makyajı tercih edilmez. Cilde ışıl ışıl, doğal bir görünüm kazandırır ama problemli ciltler için kapatıcı maddeler az kullanıldığından iyi bir görünüm kazandırmayabilir.

Islak makyaj nasıl uygulanır?
Islak makyaj anlatılanlardan uygulaması kolay gibi gözükse de aslında oldukça zorlu bir işlemdir. Cilde parlaklık kazandırmak amaçlanırken yağlı bir görünüme sahip olmasına engel olmak gerekir. Ayrıca alışılan birçok makyaj yönteminden farklı olduğu için olabildiğince dikkatli olmak gerekir. Şimdi, aşama aşama nasıl yapıldığını anlatacağız.
1) Cilde öncelikle aydınlık veren bir serum ya da baz uygulamalısınız. Bu cildin temelden parlak görünmesini sağlayacak ve makyajın sabit durması için gerekli ortamı sağlayacaktır.
2) Fondöten ya da kapatıcı kullanmadığımız için kapatıcılık sağlaması açısından renkli nemlendiriciler ya da cc krem kullanabilirsiniz. Bunların ağır bir görüntü yaratmaması için çok hafif uygulanması gerekir. Cilt tipinize uygun nemlendiriciler seçmelisiniz aksi halde cildinizde sağlık problemleri, istenmeyen görüntüler yaratabilir.
3) Elmacık kemiklerinden şakaklara doğru uzanan pembe ya da turuncu tonlarda, hafif fırça darbeleriyle allık uygulayabilirsiniz. Allık cildinizin sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır. Yine ten renginize uygun sizi çökmüş bir görüntüye kavuşturmayacak, canlı ve genç bir görünüm sağlayacak renkte allıkları seçmelisiniz.
4) Aydınlatıcı uygulamak bu makyajın en önemli kısmı. Aydınlatıcıyı yine hafifçe yanaklardan şakaklara doğru elinizle uygulayabilirsiniz. Elinizle uygulamanız aşırıya kaçmanızı önleyecek, doğal bir görünüm kazandıracaktır. Göz altlarına aydınlatıcı uygulamamak gerekir. Göz altlarına aydınlatıcı uygulamak yağlı bir görünüme sebep olabilir.
5) Göze far uygulamamak daha doğal bir görünüm verir. Far yerine göz pınarlarına kadar hafif bir aydınlatıcı uygulaması yapabilirsiniz. Far kullanmadığımız için gözleri belirginleştirmek amaçlı dolgunluk veren maskaralar uygulanabilir. Eğer illa far uygulamak istiyorsanız kendini çok belli etmeyecek, açık tonlarda bir far seçebilirsiniz.
6) Cilt makyajı çok hafif olduğu için istediğiniz renkte ruj uygulayabilirsiniz ama parlak ruj tercih etmemelisiniz. Parlak ruj tercihi hem cildinizi hem dudaklarınızı parlak gösterir. Hoş bir görüntü olmaz. Parlak ruj yerine mat, yarı mat, yarı saten rujları tercih edebilirsiniz.

Aydınlatıcıyı abartmamak, yeteri miktarda uygulamak en önemli noktadır. Fazla kaçırdığınız an hiç istenmeyen bir görüntüyle karşılaşırsınız. Özellikle gün ışığında bu makyajı kullanacaksanız, fazla parlamamaya özen göstermelisiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal