İp Atlamak Kilo Verdirir mi?

İp atlamak spor salonlarında ve dışarıda sporcuların tercih ettikleri bir yöntem. Peki, ip atlayarak zayıflamak mümkün mü?

31.10.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-09:50)

Zayıflamak için ip atlamak yeterli midir? İp atlamak kilo vermeyi sağlar mı? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

İP ATLAMAK ZAYIFLATIR MI?

Kalori harcamak için en efektif metotlarından biridir. Kilonuza ve yaşınıza göre farklılıklar gösterecektir ancak ortalama dakikada 10-20 kalori harcayabilirsiniz. Bu da 15 dakika ip atladığınızda yaklaşık 150-300 kalori harcayacağınız manasına gelir. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa ve düzenli besleniyorsanız ip atlayarak kilo verebilirsiniz. İp atlarken kaslarınız çalışacağı için protein tüketimine dikkat etmelisiniz. Yağ alımınızı düşürürseniz karın kaslarınız çalışacağı için ip atlamak bel alanınızın incelmesine destek olacaktır. İp atlarken tüm bacak ve karın kasları, omuz, sırt ve kol kasları çalışır. İp atlamak kalp ritmini düzenler, kalp ve damar hastalıkları ihtimalini azaltır. Kaslarınız çalışacağı için daha dinç hissedersiniz ve metabolizmanız hızlanır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal