Farklı kültürlerin lezzetlerini denemeyi sevenler için bugün tatlı tariflerimiz içerisinden sizin için Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlısı ''Galette tatlısını'' hazırladık. Görünümü ve lezzetiyle harika bir bütünlük veren bu tarifi sizde basitce mutfaklarınızda hazırlayabilir hatta misafirlerinize eşsiz ve oldukça farklı bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

MAZLEMELER

- 2 bardak un
- 1 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 kaşık su
- 6 kaşık toz şeker
- Tuz
- Elma
- Tarçınlı toz şeker

YAPILIŞI

Unu, tereyağını, toz şeker ve tuzu mikserle çırpın. Karışıma yumurtayı ve 1 kaşık suyu ilave edip tüm yumurta hamura karışıncaya kadar karıştırın. Hamuru tezgâha alıp yoğurarak toparlayıp 30 dakika buzdolabında bekletin.

Bu esnada elmalarınızı soyup dilimleyin. Hamuru 1 cm kalınlığında açın ve fırın tepsisine koyun. Elmaları hamurun ortasına yerleştirip hamurun ve elmaların üzerine tarçınlı toz şekerden serpin ve hamurun yanlarından örtün. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.