Evlilik Bunamayı Önlüyor!

Evlilik bazıları için bir lütuf olurken bazıları için bir sorundur. Ancak araştırmalar kazançlı olan bir tarafını keşfettiler.

10.12.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-10:47)

Evlilik bir yük olabilir. Ancak uzun yıllar süren bir evlilik sağlığınıza da iyi gelebilir. Araştırmalar evliliğin demansı engellediğini belirtiyor.

EVLİLİK BUNAMAYA ÖNLÜYOR!

University College London’dan uzmanlar liderliğinde yapılan çalışmalar, evli insanların daha sağlıklı yaşam tarzları benimsediğini gösteriyor. Bütün bunlara ek şekilde eşini kaybeden insanlarda gözlenen etkinin, yaşadıkları kayıptan kaynaklanan strese alakalı olabileceği ifade edildi. Bir öteki açıklamaysa, demans gelişiminin altta yatan öteki algısal veya kişisel özelliklerle alakalı olabileceği yönünde.

İngiltere Alzheimer Araştırmaları’ndan Dr. Laura Phipps araştırma hakkında “Evli çiftlerin genelde daha uzun yaşadıkları, daha iyi bir sağlıkları olduğunu gösteren, bu alakaya katkısı olacak bir çok farklı etmeni içeren oldukça güçlü çalışmalar var. Evli olanlar, ekonomik bakımdan daha iyi bir konumda olma meyilindedir bu da sağlığımızla derinden ilişkili bir etmen” diye konuştu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal