Erkekler Neden Kıskanç Olur?

Kıskançlık ilişkilerin kötüye gitmesi hatta çıkmaza girip bitmesi gibi sonuçlar doğurabilir. Yapılan araştırmalar kıskançlığın düşük benlik saygısından dolayı meydana gelen ve ilişkilere zarar veren bir durum olduğunu ortaya koymuştur. Peki, erkekler neden kıskançtır? Detaylar haberimizde...

24.02.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-12:40) Erkekler Neden Kıskanç Olur?

Kıskançlık sevip değer verdiğimiz kişilere karşı hissettiğimiz yoğun bağlılık duygusuyla ortaya çıkan bir durumdur. Kıskançlık da diğer duygular kadar normal bir his olsa da aşırı kıskançlık en başta kendimiz ve sevdiğimiz kişiler için yıpratıcı bir durumdur. Bu durum ilişkilerde geri dönülmez yaralar oluşmasına neden olabilir. Kıskançlık kendinden daha başarılı, daha mutlu ya da daha güzel olduğu düşünülen kişilere karşı da kendini gösterebilir.

YETERSİZLİK DUYGUSU KISKANÇLIĞA NEDEN OLUR

Kıskançlık hissini yoğun bir şekilde yaşayan kişiler iç dünyalarında yetersizlik duygusu ile savaşmak durumunda kalırlar. Yetersizlik duygusu; dışarıya kıskançlık olarak yansır ve kişi kendine olan güvensizliğini bu şekilde örtmeye çalışır. Halk arasında “aşağılık kompleks” olarak da bilinen bu his doymamış bir ego ve düşük benlik saygısından meydana gelir.

AŞIRI KONTROLCÜ OLMAK MASUM BİR DURUM DEĞİL

İlişkilerde kıskançlık, sevgiyi göstermenin yollarından biri değildir. Kontrolü almaya ve hayatınıza müdahaleye etmeye yönelik yapılan tüm davranışlar; masum kıskançlıklar değil, ileri de daha büyük problemlere neden olabilecek sağlıksız yaklaşımlardır.

Araştırmalar ilişkilerde yaşanan bu kıskançlık durumlarının düşük benlik saygısı, güvensizlik, güvensiz bir biçimde bağlanma korkusu olduğunu belirtiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal