Enfes Ağlayan Pasta Tarifi

Yumuşacık, bol kakaolu ve kremalı enfes bir keke ne dersiniz? Yemesi de yapması da efsane olan bu kekin tadına doyamayacaksınız. Eğer bayramda sevdiklerinize baklava dışında başka bir tatlı ile ikramda bulunmak istiyorsanız işte size göre bir tarif.

10.08.2019-09:31 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-09:12) Enfes Ağlayan Pasta Tarifi

Herkesin severek ve beğenerek yiyeceği, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak harika bir tarifle sizlerleyiz. Gelin bu  efsane kekin yapımına birlikte bakalım.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ

Malzemeler;  4 adet büyük boy yumurta, 1 su bağrdağı toz şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı tepeleme kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2, 2.5 su bardağı un.

Üzeri için; 2 su bardağı süt, 2 paket krem şanti, 1 paket bitter çikolatalı hazır sos, 1 litre süt. 

Hazırlanışı;  İlk önce yumurtaların beyazını ve sarısını iki farklı çırpma kabına ayrı ayrı koyun. Yumurta beyazını bir fiske tuz ekleyereke kar haline gelene dek mikser yardımı ile güzelce çırpın. Sonrasında yumurta sarılarını toz şeker ile köpük köpük olana dek çırpın ve sıvıları da katın. Kısa bir süre daha çırptıktan sonra eleyerek un, kabartma tozu, kakao ve vanilyasını katıp tekrar karıştırın. Kar haline gelen yumurta akını bu karışıma ekleyip, bir spatula yardımı ile alttan üste doğru hep bir yönde yumurta köpüğünü çok söndürmeden karıştırmaya devam edin. Son hamlede yağlanmış tepsiye boşaltın ve ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce pişirin. Pişen kek biraz ılınınca üstüne bir su bardağı sütü eşit şekilde gezdirin. Sonrasında hazırladığınız kremşantiyi ilave edin. Bir süre dolapta dinlenmesini sağlayın. Son aşamada bitter çikolatalı sosu pişirin ve biraz soğuttuktan sonra kekin üstüne eşit bir biçimde yayın. Dolapta en az iki saat dinlendirip arzunuza göre süsleyip servis edebilirisniz

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal