Farklı tatlılar mı denemek istiyorsunuz ? Kolay buluınan malzemeler ile ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz kolay tatlı tariflerini bu haberimizde bulmanız mümkün! Sütlü ve şerbetli, tatlılar çikolatalı ve meyveli tatlı tariflerini haberimizde bulmanız mümkün...

KALPLİ AHUDULU CHEESECAKE TARİFİ

MALZEMELER

  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 900 g oda sıcaklığında krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ahududu
  • Bir tutam tuz
  • 4 yumurta

    HAZIRLANIŞI
    • 23 cm’lik kek kalıbını yağlayarak kenara koyun. Ardından fırını 175 dereceye ayarlayın.
    • Mutfak robotundan geçirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ve 2 çorba kaşığı şeker ile bir kapta karıştırın. Bu karışımı kek kalıbınızın tabanına sıkıca bastırarak yerleştirin. Zemine oturması işin yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün.
    • Ahududuları robot yardımı ile pürüzsüz olana kadar ezin. Üzerine şekeri ilave edin. Sonrasında ince bir elekten geçirerek, tamamen pürüzsüz olmasını sağlayın. Süzgeçte kalan katı kısımlarını kullanmayın.Krem peyniri mikser ile yaklaşık 3 dakika kabarcık olana kadar orta hızda karıştırın. İçine şekeri, tuz ve vanilya özütünü ekleyin. Son olarak yumurtayı da ekleyerek c¸ok karıştırmadan homojen bir hal almasını sağlayın. Daha önceden pişen bisküvi taban üzerine yavaşça döküp düzleştirin.Sıkma torbasına ya da şırıngaya aldığınız ahududu sosunu noktalar halinde, kekin dışından içine doğru ilerleyerek sıkın. Ardından kürdan yardımı ile noktaları kalp şeklinde dağıtın. Kek kalıbınızı daha derin bir fırın tepsisi içine oturtun. Fırın tepsinizin içine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su dökün.Pis¸en keki soğuttuktan sonra yaklaşık 6 saat buzdolabında bekleterek servis edin. 6 saat dinlendirilmesi, cheesecake’in daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.



      BULGURLU VE MEYVELİ TATLI

MALZEMELER

  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı light süt
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı light krema
  • Yarım su bardağı light yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Süt ve tuzu bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Bol suyla yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, yoğurt, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz tatlandırıcıyı bir kapta çırpın. Bulguru ekleyip karıştırın. Kaselerin diplerine meyvelerin yarısını paylaştırın. Üzerine bulgurlu karışımı paylaştırın ve en üste meyveleri ekleyin. Servis yapın. 

    MUZ KEKİ TARİFİ 

    MALZEMELER

    • 3 olgun muz
    • 3/4 su bardağı esmer şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı damla çikolata veya kuvertür
    • 1/2 su bardağı kakao
    • 1 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • Yarım çay kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tereyağı
    • 1/2 çay kaşığı tuz

    Süslemek için:

    • Çikolata sos

      MUZ KEKİ HAZIRLANIŞI
      • Muzları bir çırpma kabında ezip püre haline getirin. Üzerine esmer şekeri, yumurta ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
      • Ayrı bir kapta un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve tuzu homojen bir karışım haline getirin. Hazırladığınız unlu karışımı, muzlu karışımın üzerine ekleyin ve un topağı kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
      • Karışımın üzerine damla çikolataları ekleyip biraz daha karıştırın. Isıya dayanıklı cam kabı tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını fırın kabına aktarın ve üzerini spatula ile düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
      • Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenen kekin üzerine dilerseniz çikolata sosu dökerek servis yapın.

    KAHVELİ BARDAK TATLISI

    MALZEMELER

    • 6 yemek kaşığı mısır unu
    • 900 ml süt
    • 3 yumurta sarısı
    • 75 g tuzsuz tereyağı
    • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
    • 1 paket vanilya
    • 2 yemek kaşığı kakao2 su bardağı karışık orman meyvesi

      HAZIRLANIŞI
    • Vanilyalı muhallebi için yarım su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı mısır unu ve 1 + 1/4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve karıştırın. Bir yumurta sarısını da ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
    • Tencereyi ocaktan alarak içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ilave ederek bardaklara dökün.
    • Kahveli kat için yarım su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı mısır unu ve sütün 1/3’ ünü bir tencereye alın. İyice çırparak 1 yumurta sarısını da ilave edip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
    • Tencereyi ocaktan alarak 2 yemek kaşığı tereyağı ve Türk kahvesini de ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra vanilyalı katın üzerine aktarın.
    • Çikolatalı kat için kalan şekeri, mısır ununu ve kalan sütü yavaş yavaş bir tencereye ekleyerek karıştırın. Orta ateşte, kalan yumurtanın sarısını da ekleyip koyulaşana kadar pis¸irin. Kalan tereyağını ve kakaoyu da ekleyerek soğumaya bırakın.
    • Soğuyan karışımı bardakların en üstüne paylaştırarak 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Dilerseniz üzerine çikolata parçaları ya da krem şanti ekleyerek ve servis yapın.

    Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın