Hepimizin sofralarının olmazsa olmazı ekmeği saklamanın püf noktaları var. Eğer bu püf noktaları uygularsanız ekmeğiniizn hem daha taze kalmasını sağlarsınız hem de ekmek israfı yapmazsınız. İşte detaylar...

En çok tükettiğimiz gıdaların başında ekmek gelir. Genelde herkes taze ekmek yemek ister ve bu yüzden bayatlayan ekmekleri israf eder. Bu israfın önüne geçmek için size birkaç ip ucu vereceğiz. 

İşte yapılması gerekenler;

- Ekmeği ihtiyacınız kadar alın ve taze olmasına dikkat edin

- Ekmeği saklarken naylon poşetler yerine ağzı kapalı kutular veya ben torbalardan faydalanın

- Ekmeği dilimleyerek tüketin böylece bayatlamasını engellemiş olursunuz

- Ekmek sıcakken eğer kabuklarını koparırsanız ekmeğin erken bayatlamasına neden olabilirsiniz

- Ekmeği sakladığınız kabın içerisine tuz serperseniz, ekmeğin daha uzun süre taze kalmasını sağlamış olursunuz

- Kalan ekmeklerinizi bir poşete koyup, derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yemeden 45 dakika önce

ekmekleri buzluktan çıkarıp ısıtırsanız taze gibi olacaktır.

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.