Beauty Blender Süngerler Nasıl Temizlenir?

Günlük hayatımızda çok sık kullandığımız makyaj malzemeleri, özellikle fondöten ve kapatıcı sürmek için kullandığımız beauty blender'lar bakterilerin üremesi için çok uygundur. Eğer makyaj malzemelerinizi çok sık temizlemezseniz, birçok cilt sorunu yaşayabilirsiniz.

16.02.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-11:26) Beauty Blender Süngerler Nasıl Temizlenir?

Günlük hayatımızda çok sık kullandığımız makyaj malzemeleri, özellikle fondöten ve kapatıcı sürmek için kullandığımız beauty blender'lar bakterilerin üremesi için çok uygundur. Eğer makyaj malzemelerinizi çok sık temizlemezseniz, birçok cilt sorunu yaşayabilirsiniz. İşte beauty blender'larınızı temizlemeniz için öneriler...

Her Kullanımdan Sonra Temizleyin

Beauty blender’ı temiz kullanma işine her kullanımdan sonra suyun altında tutarak başlayabilirsiniz. Makyajınızı tamamladıktan sonra beauty blender’ı rengi kendi haline gelene kadar ılık suyun altında ovalayın. Her kullanımdan sonra yıkadığınız beauty blender’ın hem ömrü uzar hem de derin temizlemede daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Bebek Şampuanı Kullanın

Temizleme işleminde bebek şampuanı ya da doğal şampuan kullanmanız önerilir. Beauty blender’ı suyun altında 1 dakika kadar tutun. Daha sonra üzerine şampuanı dökün ve ılık suyun altında 45 saniye kadar ovalayın. Süngerin, sabundan iyice arındığından emin olduktan sonra fazla suyu kağıt havluyla alabilirsiniz. Bu işlemi haftada 1 uygulamanız önerilir.

Mikrodalgaya Atın

Beauty blender’ınızı bakterilerden temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Süngeri, su dolu bir kasenin içine koyun ve kaseyi 30 saniye boyunca mikrodalgada tutun. Mikrodalgadan çıkardıktan sonra sünger 2 dakika daha suyun içinde kalsın. Ardından kağıt peçete ile kurulayın.

Yağlardan Faydalanın

Makyaj süngerinizi temizlemenin bir diğer yolu ise Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağındır. Yağ, birikmiş makyaj kalıntılarını kolaylıkla temizlemenizi sağlar. Bir miktar Hindistan cevizi yağını bebek şampuanı ile beraber beauty blender’ınıza sürün ve iyice ovalayın. Ancak uyaralım, süngeri, yağdan tamamen arındırmak biraz uğraştırabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal