Joe Biden’dan Karşılık Gecikmedi! ABD Sözcüsü Tüm Dünyaya Duyurdu: ‘Hedefi Öldürdük’

Geçtiğimiz 26 Ağustos tarihinde Kabil Havalimanı yanında gerçekleşen terör saldırısını üstlenen DEAŞ/Horasan ele başına ABD birlikleri tarafından hava saldırısı düzenlendi.

28.08.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-10:18) Joe Biden’dan Karşılık Gecikmedi! ABD Sözcüsü Tüm Dünyaya Duyurdu: ‘Hedefi Öldürdük’

Son dakika haberine göre önceki günlerde Kabil Havalimanı yakınlarında yaşanan patlama sonrası ortalık birbirine girdi! Bununla beraber ABD’den karşılık gecikmedi. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban tarafından gelen yaptığı yazılı açıklamada meydana gelen saldırıyı üstlenen DAEŞ’li için gerekenin yapıldığı bildirilerek ‘ABD askeri kuvvetleri, bir DEAŞ/Horasan elebaşına yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmıştır’ şeklinde konuştu.


ABD DUYURDU: ‘HEDEFİ ÖLDÜRDÜK’

Buna bağlı olarak bu operasyonun Afganistan'ın Nangahar vilayetinde, insansız hava aracı ile gerçekleştiğini bildiren ABD Sözcüsü Urban, "İlk belirlemelere göre hedefi öldürdük. Sivil kayıp olmadığını biliyoruz." ifadesini kullandı.

SALDIRIDA 13 ABD ASKERİ VE 170'DEN FAZLA AFGAN SİVİL ÖLMÜŞTÜ

Diğer yandan Tahliye operasyonlarının hız kesmeden akın akın sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında perşembe günü bir intihar saldırısı meydana gelmişti. Söz konusu saldırıda 13 ABD askeri ve 170'den fazla Afgan sivil yaşamını yitirmişti. Saldırıyı DEAŞ/Horasan üstlenmiş, ABD Başkanı Joe Biden ise bu saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal