İstimator nedir, ne demek? TDK'ya göre İstimator kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe kelimeler arasında bulunan istimator kelimesini işitenler İstimator nedir, ne demek?, TDK'ya göre İstimator kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

23.05.2022-11:36 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-11:36) İstimator nedir, ne demek? TDK'ya göre İstimator kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Zengin bir dil olan Türkçe dili içerisinde pek çok ilginç kelime bulunmaktadır. Bununla beraber insanların günlük hayatında neredeyse hiç kullanmadığı kelimeler de bulunuyor. Bu kelimeler arasında ‘istimator’ kelimesi de yer alıyor. İstimator kelimesini ilk kez duyan kişiler arama motorlarına yönelerek ‘’İstimator nedir, ne demek?, TDK'ya göre İstimator kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?’’ gibi soruları araştırmaya başladı.

TDK'ya göre İstimator kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İtalyanca bir kelime olan istimator kelimesi Türkçe içerisinde yer alan ve zaman zaman kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Dilimizde yer alan İstimator kelimesi, gerek günlük hayatta gerekse sosyal medyada kullanılan sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. 

İstimator nedir

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre çeşitli anlamları olan İstimator kelimesi, Türkçe’de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir. İşte TDK’ya göre istimator kelimesi anlamı:

- Gümrüklerde mallara değer biçen görevli

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal