İstanbul'un Göbeğinde Atık Su Problemi: Vatandaş Şikayetçi!

İstanbul'un güzide semtlerinden olan Çengelköy'de kötü koku problemi patlak verdi. Vatandaşlar İBB'ye tepki gösterdi.

18.10.2021-15:24 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-18:18) İstanbul'un Göbeğinde Atık Su Problemi: Vatandaş Şikayetçi!

Çengelköy'den İstanbul Boğazı'na dökülen Bekar Deresi'nden gelen kötü koku etkisini artırarak devam ettiriyor. Henüz çözülemeyen kokudan rahatsız olan vatandaşlar ise yetkililere tepkili.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz,  Üsküdar Çengelköy'den İstanbul Boğazı'na kadar gelen Bekar Deresi'nden gelen kötü kokulara çözüm bulamadı. Başta yerel sakinler ve esnaflar olmak üzere çok uzun süredir devam eden bu problem için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çözüm üretmesini istediler.


ESNAF ÇÖZÜM ARIYOR

Üsküdar Esnafı kafe duvarlarına vantilatör koyarak kokuyla mücadele etmeye çalışıyor. Kötü kokudan muzdarip olan esnaf, müşteri kaybetmemek için vantilatör yardımı ile kötü kokuyu def etmeye çalışıyor. Hafta sonunda Çengelköy'e gelen vatandaşlar ise oluşan pis kokuya tepki gösterdi.


SUYUN RENGİ DEĞİŞTİ

Bekar Deresi'nin İstanbul Boğazı'na döküldüğü bölgede su renginde değişimde gözlendi. Su yüzeyinin yanı sıra, su altınında oldukça pis olduğu ve koyulaştığı fark edildi. Çengelköy'ün yerlilerinden olan Latif Özenler isimli bir vatandaş yaptığı açıklamada Çengelköy'de böyle manzaraların görülmesi kabul edilemez derken sözlerine şu şekilde devam ettirdi;  “Çengelköy'ümüzün bu tarz bir manzarayla yaşıyor olması hatalı. Bunun düzeltilmesi için gereken mecralara birçok kişi bilgi vermiştir ama ne yazık ki hala düzeltilmedi. Bildiğimiz bazı inşaatlar var. Beylerbeyi tarafından buraya kadar arıtma tesissi yapılıyor diye. Fakat sonuç alınamıyor. Onun için pervanelerle koku sorununu çözmeye çalışıyoruz. Gerekli işlemin yapılması için yetkili mercilerin aksiyon almasını bekliyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal