İstanbul Trafiğini Rahatlatacak Projeye Ekrem İmamoğlu Engeli!

4,5 milyon araçlı İstanbul şehrinde trafik sorununu gidermek üzere projeler yapılıyor. Bu projelerden biri olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli projesini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu durdurdu.

14.10.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-14:19) İstanbul Trafiğini Rahatlatacak Projeye Ekrem İmamoğlu Engeli!

İstanbullunun trafik çilesi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İstanbul’da yaklaşık 4,5 milyon araç var. Bu sayı gün geçtikçe artıyor. İstanbullular gününün çoğu zamanını trafikte geçiyor. İstanbul’un trafiğini rahatlatmak adına projeler tasarlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya indirecek Dolmabahçe-Levazım Tüneli'yle ilgili, ‘Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?’ dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ise İmamoğlu'na tepki gösterdi. İstanbul’un trafik problemi her geçen büyürken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımını durdurduğu Dolmabahçe-Levazım Tüneli’yle ilgili konuştu. İmamoğlu, 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya indirecek projeyle ilgili ‘Günde 40-50 bin araç geçecek diye ben niye para harcayayım?’ dedi.

İMAMOĞLU PROJEYİ DURDURDU

İstanbul’da 4,5 milyonluk araç trafiğini rahatlatmak adına hazırlanan projelerden biri de ‘Dolmabahçe-Levazım Tüneli’ projesi. Yapına devam edilen projeye Ekrem İmamoğlu vetosu geldi. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bitirilmesi hâlinde Taksim, Kabataş, Kâğıthane, Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy bölgelerindeki trafiği rahatlatacak projeyle ilgili yaptığı bu açıklaması tepkileri de beraberinde getirdi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ‘AK Parti döneminde yapımı hızla devam eden projede, tünelin 1.400 metrelik kısmının imalatları tamamlanmıştı. Bugüne kadar da yaklaşık 220 milyon TL’lik yatırım yapılmıştı. İstanbul trafiğine âdeta can suyu olacak, özellikle maç günlerinde sıkışan trafiğe nefes aldıracak proje; CHP’li İBB yönetimi tarafından durduruldu’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal