Erdoğan Biden'ı Sıkıştırıyor! Çin Uçakları Alınabilir

Amerika Birleşik Devletleri'nin F-35 uçaklarını Türkiye'ye satmaması üzerine alternatif uçaklara yönelen Türkiye rotayı Çin'e kaydırdı.

14.10.2021-12:55 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-14:02) Erdoğan Biden'ı Sıkıştırıyor! Çin Uçakları Alınabilir

İngiltere'nin tanınmış medya kuruluşlarından olan Financial Times'ın haberine göre Türkiye ve ABD arasındaki savaş jeti sorunu büyüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'ye F-35 satmaması üzerine alternatif arayışlara giren Türkiye'nin Joe Biden'ı zorladığı belirtildi. Yetkililere göre Türkiye Amerika Birleşik Devletleri ile anlaşamaz ise Rus uçağı olan Su-17 veya Çin uçaklarını sipariş edecek.

Türkiye-ABD ilişkileri son yıllarda bütü dünya tarafından yakından takip ediliyor. Financial Times gazetesi muhabiri Laura Pitel'in aktardığına göre Türkiye'nin alternatif hava saldırı ve savunma sistemlerine yönelmesinin Joe Biden'ı zor durumda bırakacağını bildirdi.

TÜRKİYE HAVADA BAĞIMSIZ OLMAK İSTİYOR

Haberin devamında Türkiye'nin savaş jeti sorunu olduğunu vurgulayan Laura, NATO üyesi olan Türkiye'nin sipariş edip parasını verdiği 100 F-35 uçağının tesliminin iptal olduğunu, bu uçakların normal şartlarda hava savunmasının temelini oluşturacağını ancak Rusya'dan alınan S400 Savunma Füzeleri üstüne bunun bir ceza olduğu vurgulandı.


SORUN 2020'DEN BERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin uzun süredir ABD yaptırımlarına maruz kaldığına dikkat çekilen haberde yeni uçakların Yunanistan'a ulaştığı bildirildi.  Bu durum sonrası  Doğu Akdeniz'de gerilimlerin artıracağı düşünülürken Türkiye'nin ABD ile anlaşması ile Batılı devletlerle arasının düzeleceği belirtildi.


ÇİN TÜRKİYE'YE YARDIM EDEBİLİR

Financial Times'a konuşan bir Avrupalı Diplomat Türkiye'ye F-35 verilmesini savundu. Amerikalıların bu satışı onaylamaması durumunda Türkiye'nin Rusya veya Çin'den uçak alacağını belirten yetkili bu durumun endişe verici olduğunu belirtti. Türkiye'nin doğu bloklarıyla ilişkilerini tehlikeli bulan Avrupalı yetkili ABD ve Batı ülkelerini Türkiye ile iyi geçinmeye, diplomatik ilişkilere davet etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal