İstanbul’da Turuncu Dere Görüntüsüyle Korkuttu

Başakşehir'den başlayarak Avcılar'a kadar uzanan ve çevresinde tarım arazilerinin bulunduğu dere, bırakılan atıklar sebebiyle turuncuya boyandı.

22.04.2021-13:23 - (Son Güncelleme: 22.04.2021-13:41) İstanbul’da Turuncu Dere Görüntüsüyle Korkuttu

Arnavutköy ve Esenyurt'tan sonra Avcılar'da da bir dere atık sebebiyle renk değiştirdi.

Başakşehir'den başlayarak Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesi'nden geçen dere, bırakılan atıklar sebebiyle turuncuya boyandı.

PİS KOKUYA DA NEDEN OLUYOR

Dereye giden bir kanalın tamamının turuncu olduğu kameralara anbean kaydedildi.

Hemen yanında tarım arazilerinin bulunduğu ve insanların hayvanlarını otlattığı dereye bırakılan atıklar, aynı zamanda çevrede pis kokuya da sebep oluyor. Vatandaşlar, yetkililerden dereye bir çözüm bulmasını istiyor.

ŞİKAYETTE BULUNDUK AMA ÇÖZÜM BULAMADIK

Yeşilkent Mahallesinde yaşayan Ali Can, dereye bırakılan atıklara dair şikayette bulunduklarını ama çözüm bulamadıklarını ifade ederek, ''Önüne gelen çöpünü, pisliğini atıyor. Geçen 2 tane çocuk oynarken, düşüyordu. Annesi ve babası, belediyeye şikayet etti. Gelen giden kimse olmadı. Etraftaki nakliyeler gelip, pislik döküyor. Hafriyat kamyonları geliyor. Bu konuya kimse bir şey demiyor. Şikayette bulunduk ama bir çözüm bulamadık hala. Özellikle sinek çok oluyor, koku çok oluyor.''

KİRLİLİK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Deredeki kirlilik kameraya anbean kaydedildi. Tarım arazilerinin hemen yanında bulunan ve hayvanların otladığı turuncuya boyanan deredeki kirlilik, havadan görüntülendi.

İSTANBUL'UN DERELERİ RENGARENK

İstanbul'un dereleri son günlerde rengarenk akıyor. Daha önce Arnavutköy'de dere kırmızı akmıştı. Esenyurt'taki Haramidere de farklı günlerde mavi, kırmızı, sarı, yeşil ve siyah akmıştı.

Yetkililer derelerden örnekler alırken geçen süreye rağmen henüz açıklama yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal