İstanbul'da Sahte Dezenfektan Operasyonu

Coronavirüs salgınının ülkemizde de görülmesinden sonra vatandaşlar kişisel temizliğini yapabileceği ürünlere ilgi gösterirken, bu durum fırsatçıların işine yaradı. Gaziosmanpaşa'da sahte dezenfektan üretimi yapan bir depoya ekipler tarafından baskın yapıldı. Operasyon kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

18.03.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-15:34)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemize de sıçradıktan sonra vatandaşlar kişisel ve temel ihtiyaçlarına yönelik yaptıkları alışverişleri artırdı. Bu durumdan istifade etmek isteyen fırsatçılar fahiş fiyat uygulaması yaparken, aynı zamanda sahte ürün üretimine de başladı. 

Bu kapsamda yurdun birçok yerinde ekipler bu durumun önün geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'nde buluna bir depoda dezenfektan üretimi yapıldığına dair bilgi aldı. Gelen bilgiyi değerlendiren polis ekipleri, öğlen saatlerinde depoya operasyon düzenledi.

ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Operasyonda 3 bin şişe dezenfektan, 5 ton etil alkol, 37 bin boş şişe, kıvam arttırıcı hammadde, dezenfektan üretiminde kullanılan çeşitli hammaddeler ve üretim makineleri ele geçirilirken, depo içerisinde 7 bin şişelik üretim yapmak için hazırlanmış hammadde bulundu. Bir kişi gözaltına alınırken, baskın yapılan depo mühürlendi. Deponun içerisine kurulan bir makine sisteminde dezenfektan üretimi yapılırken, deponun hijyenden uzak bir imalathane olduğu da görüldü. Gözaltına alınan şüphelinin Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal