İngiltere Ligi’nde şok hamle: VAR uygulaması kalkacak mı?

İngiltere Premier Lig’de yer alan takımların gelecek sezon ligde VAR uygulamasının devam edip etmeyeceğine yönelik bir oylama yapacağı iddia edildi. Bazı kulüpler futbolun temel dinamiklerini bozduğu gerekçesiyle VAR’ın kalkmasını istiyor.

16.05.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-17:24) İngiltere Ligi’nde şok hamle: VAR uygulaması kalkacak mı?

Tartışmalı pozisyonlara son noktayı koyması amacıyla geçtiğimiz yıllarda getirilen Video Asistan Hakem (VAR) uygulaması, bazı ülkelerde tartışma konusu oldu. Son olarak İngiltere Premier Lig’de yer alan takımların gelecek sezon ligde VAR uygulamasının devam edip etmeyeceğine yönelik bir oylama yapacağı iddia edildi.

VAR uygulaması kalkacak mı?

İsveç Futbol Federasyonu, VAR uygulamasını geçtiğimiz aylarda kaldırdı ve bu kararını UEFA'ya bildirdi. Futbolun doğasına aykırı olduğunu düşünen federasyon, kulüplerden aldığı izinle VAR uygulamasını sonlandırdı. Ancak, İngiltere Premier Lig takımları arasında bu konuda farklı görüşler var. 

İngiltere Ligi’nde şok hamle: VAR uygulaması kalkacak mı?

The Athletic'te yer alan habere göre; İngiliz kulüplerinin çoğu, VAR'ın devam etmesini istiyor. Sezon sonunda yapılacak oylamaya göre nihai kararın verileceği belirtiliyor. Bu durum, futbol otoriteleri ve kulüpler arasında tartışmalara neden olurken, VAR'ın geleceği konusunda belirsizlikler devam ediyor.

VAR ne zaman gelmişti?

VAR sistemi, ilk olarak 1 Eylül 2016'da İtalya ile Fransa arasında oynanan bir hazırlık maçında denenmiştir. Bu tarihten itibaren VAR, futbol müsabakalarında çeşitli liglerde ve organizasyonlarda kullanılmaya başlanmıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal