İstanbul'da Bayramın İkinci Günü Nedeniyle Satışların Azalması Kurban Fiyatlarını Düşürdü

Kurban bayramının ikinci günü vesilesi ile fiyatlarda düşüş meydana geldi.

21.07.2021-15:25 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-15:25) İstanbul'da Bayramın İkinci Günü Nedeniyle Satışların Azalması Kurban Fiyatlarını Düşürdü

İstanbul'da, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olması ve satışların azalması ile beraber kurban fiyatlarında düşüş meydana geldi. Ümraniye Hekimbaşı kurban pazarının giriş kısmında bulunan çadırlardaki kurbanlıkların hepsi satılırken, satıcıların çadırları toplamaya başladığı fark edildi. 

ALT KISIMDA BULUNAN KURBANLIKLARIN BİRÇOĞU SATILMADI

Hekimbaşı pazarının alt kısmında bulunan çadırlardaki kurbanlıkların büyük bir kısmı ise satılmadı. Bazı satıcılar memlekete geri götürmek için kurbanlıklarını kamyonlara yüklerken, bazıları ise satabilmek için kurbanlıkların fiyatını düşürmek zorunda kaldı. Bununla beraber kimi satıcılar ise ellerinde kalan kurbanlıkları Et ve Balık Kurumu'nun satın alması isteğinde bulundu.

ELİMDE 4 BÜYÜKBAŞ KALDI

Diğer yandan Ağrı'dan kurbanlık büyükbaş hayvan getiren Abdullah Elvi,satışlarin iyi olmadığından ve kamyon parasının da onları kurtarmadığından bahsederek  'Satışlar iyi değildi. Elimde 4 kurbanlık büyükbaş kaldı. Onu da buradan Ağrı'ya geri mi götüreceğim? Kamyon parası bizi kurtarmıyor. Satış olması için indirime gitmek zorunda kaldık. 600 kilogramlık tosunu 19-18 bin liradan 13 bine düşürdüm. Ama kimse yüzüne bakmıyor. 12 bin lira da diyorum, artık ne olursa vereceğim. Buradan bunları götürmek de ayrıca bir eziyet' ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ GÜNE GÖRE ÇOK FAZLA SAKİNLİK YAŞANDI

Bununla beraber İstanbul'un Bahçelievler Çobançeşme'deki kurban satış yerinde de bayramın birinci gününe göre bir hayli sakinlik yaşandı. Satıcıların fiyatları indirmesi sebebi ile kurbanlıkların büyük bir bölümünün satıldığı, kesimhanelerde ise yoğunluk olmadığı belirlendi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal