İstanbul'da Atık Su İncelemesi Tamamlandı! Sonuçlar Çarpıcı, Alkol Kullanımı İlk Sırada

İstanbul'da yetkililer 14 Atık Su Arıtma Tesisi üzerinde inceleme gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler neticesinde en çok tüketilen ürünlerin alkol, tütün ve esrar olduğu ortaya çıktı.

20.06.2021-09:20 - (Son Güncelleme: 20.06.2021-15:40) İstanbul'da Atık Su İncelemesi Tamamlandı! Sonuçlar Çarpıcı, Alkol Kullanımı İlk Sırada

İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde 2019 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu madde kullanımına yönelik çalışmalarda atık su tesisleri incelendi. Alanında öncü olan bu çalışmanın analizi mahiyetinde bir makale yayımlandı.

2019 yılından itibaren 3 aylık periyodlar halinde uygulanan araştırmada sürecinde İstanbul nüfusunun yüzde 90'ına hitap eden 392 kompozit numune toplandı.

EN ÇOK KULLANILAN MADDELER: ALKOL, TÜTÜN VE ESRAR

Yayımlanan makalede en çok tüketilen maddelerin alkol, tütün ve esrar olduğu belirlendi. Bulgulara göre günlük bin dozda 26.73 doz esrar kullanılıyor.

Bunun yanında, dönemsel olarak tütün tüketim oranı değilmezken alkol kullanımının Eylül ve Aralık ayında azaldığı belirlendi. Analiz çerçevesinde söz konusu düşüşün kaynağının Haziran 2019 yılından itibaren uygulanan "özel tüketim vergisi" olduğu belirlendi. Kokain tüketiminin ise 4 periyodun bütününde sabit olduğu görüldü.

Uzmanların raporlarına göre, kokain tüketiminin değişmemesinin nedeninin, İstanbul'un dört mevsim turist çeken bir şehir olmasına bağlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal