İstanbul Fuhuş Sektöründe Çıkan Rakamlar Şaşırttı

İstanbul'da fuhşu bir sektör haline getiren mafya, artık lüks oteller de hayat kadınlarıyla birlikte, çarpıcı sonuçlar dikkat çekti.

02.05.2018-13:54 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-13:48) İstanbul Fuhuş Sektöründe Çıkan Rakamlar Şaşırttı

İstanbul'un dört bir tarafında bulunan 5 yıldızlı oteller adeta fuhuş pazarına dönüşmüş durumda. Kanuni boşluklar nedeniyle otel odalarında bu sektör tavan yaparken, hukukçular bu duruma karşı hükümeti uyarıyor.

OTEL ODALARINDA FUHUŞ!

Ülkemizi ve toplum ahlakımızı derinden yaralayan fuhuş olayları birçok otel, apart ile benzeri işletmelerde serbest bir şekilde yaşanmaya devam ediyor.

Bu kötü manzaralar İstanbul'un dört bir yanında bulunan otellerde aynı şekilde yaşanıyor. Söz konusu otellerde ve apartlarda yönetim tarafından misafir olarak isimlendirilen müşterilerin birçoğu 'Escort diye tabir edilen hayat kadınları ile para karşılığında birlikte oluyor.

ERDOĞAN ÖZELEŞTİRİ YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan taciz ve tecavüz olaylarının hemen akabinde gazetecilerin sorularını cevaplarken; idam cezası ile birlikte zina yasasında da yeni düzenlemeler yapılması kanaatinde olduğunu ifade etmiş; “Bu bir özeleştiridir. AB Müzakereleri sürecinde zina yasası konusunda hata yaptık” ifadelerini kullanmıştı.

YASALARIMIZDA FUHUŞ VE ZİNA

Avukat Rahmi Kurt, yaptığı açıklamalara baktığımız zaman Türk Ceza Kanunu'nda zina başlığı ile bir suç bulunmadığını fakat 'Fuhşiyata Teşvik' adı ile bazı cezaların öngörüldüğünü söyledi.

''Şu an mevcut yasamızda yani biz buna mevzuat şeklinde dile getiriyoruz Türk Ceza Kanunu'nda 'Zina' suç değil. Sadece boşanma davalarında bir boşanma sebebi yani kusur olarak niteleniyor. Zina yapan tarafın karşı tarafa tazminat ödemesini gerektiren bir durum.

Fuhuş eylemi hakkında söyleyecek olursak ceza kanunumuzda 'fuhşiyata aracılık etmek', 'fuhuşu teşvik etmek' ve 'fuhuşa yer sağlamak' kapsamında suçlar bulunuyor. Yeni Türk Ceza Kanunu'nun 227. Maddesi'nin Bentleri'nde aynı şekilde geçiyor bu hükümler. Herhangi bir çocuğun fuhşiyatına aracılık etmek konusu ise çok daha ağır bir suç teşkil ediyor. Fuhuşa zorlama diye de aynı kapsamda ağır bir suç var. Türk Ceza Kanunu'nun 227. maddesinde geçen 'Fuhşiyata Teşvik' kanunu ve bu durumlarda 2-4 yıl arası hapis; 3 bin günde para cezası öngörülüyor. 3 bin gün günlüğü 20 liradan para cezasına çevrildiği zaman 60 bin lira gibi bir tutarda para cezası söz konusu oluyor. Tabi 2-4 yıl arası hapis cezası da yanıltmamalı insanları. Bunun ağırlatıcı sebepleri mevcut. Fuhuş eğer 'cebir, şiddet, tehdit' kullanılarak zorla yaptırılıyorsa verilecek ceza artı iki katına çıkarılıyor. Ortada örgütlü bir fuhuş suçu mevcutsa ceza yine yarı oranında artırılıyor. 2-4 yıl arası ceza suçun  en basit hali oluyor. Eğer söz konusu kişi çocuk ise burada işler tamamen değişiyor çocuk dediğimizde ceza hukukumuza göre 18 yaş altı olması durumu söz konusu. Cezası 4-10 yıl arası. Adli para cezası olarak 5 bin gün hesaplanarak yaptırım uygulanıyor.''

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal