İstanbul Boğazı'nda Korkutan Dakikalar

Elde edilen son dakika haberlerine göre İstanbul Boğazı'nda bir yük gemisinin sürüklenmesi korku dolu anlar yaşattı.

30.10.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-16:28)

İstanbul Boğazı'nda Vaniköy açıklarında 102 metre boyunda olan bir kargo gemisi sürüklendi. Söz konusu gemi kıyıya metreler kala büyük bir çabanın neticesinde durabildi.

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMADA BULUNDU

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'İstanbul Boğazı Kuzey-Güney seyri esnasında Vaniköy önlerinde makine arızası yaşayan 102 metre boyundaki MEDKON MRA isimli kargo gemisinde bulunan kılavuz kaptanımız ivedikle demir atmış olup Kurtarma-7 römorkörümüz ve KEGM-3 botumuz olay yerine yönlendirilmiştir.'

Açıklamanın devamında ise 'Kılavuz Kaptanımızın yerinde ve etkin müdahalesiyle demir atan MEDKON MRA isimli gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezimizin koordinasyonunda Kurtarma-7 ve Mehmetçik römorkörümüz ile KEGM-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz eşliğinde Ahırkapı'ya çekilecek.' bilgileri paylaşıldı.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA GEMİ SON ANDA DURABİLDİ

İstanbul Boğazı'nda bir gemi tehlikesi daha yaşandı. Karadeniz'den Marmara'ya doğru ilerlemekte olan Malta bayrağı taşıyan kargo gemisi Çengelköy açıklarında arızalandı. Yalılara doğru sürüklenen gemi demir atarak son anda durabildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal