İşgalci İsrail Saldırılarının Ardından Gazze’de Buruk Bir Hasat Dönemi Yaşanıyor

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıların ardından arazi sahipleri Gazzeli çiftçiler, hasara uğrayan tarlaları sebebiyle buruk bir hasat dönemi geçirdi.

13.06.2021-14:07 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-14:07) İşgalci İsrail Saldırılarının Ardından Gazze’de Buruk Bir Hasat Dönemi Yaşanıyor

Katil İsrail’in saldırıları sonrası tarlaları hasara uğrayan Gazzeli çiftçiler telef olan bütün mahsulleri ve bir daha kullanılamayacak olan tüm çiftçi ekipmanlarının hüznü ve acısını çekiyor. Çiftçiler başlarına gelen talihsizliği İsrail’in yaptığı her saldırıda neredeyse yaşıyor ve bu üzücü manzara ile karşı karşıya kalıyor. İsrail sınırına tahmini 1 kilometre mesafede olan 21 dönümlük arazinin sahibi Filistinli Hammade Hudayr ise İşgalci İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarından etkilenen çiftçilerden biri oldu. Çiftçi Hudayr, katil İsrail'in topçu ateşi ve roketler ile saldırdığı arazide, mahsulün dışında seralar ve güneş panellerinin de zarara uğradığı ve gerçekleşen maddi hasarın yaklaşık 86 bin dolar olduğunu bildirdi. 

BORÇLARI 49 BİN DOLARI GEÇTİ 

Talihsiz çiftçi Hudayr, tarla sayesinde geçimini sağlayan 42 kişilik 5 ailenin artık işsiz kaldığını hatta birikmiş borçlarından ötürü alacaklıların kapılarına dayandığını bildirdi. Toplamda oluşan borçlarının 49 bin doları geçtiğini ve bunun bir kısmını hasattan elde edecekleri gelirle kapatmayı düşündüklerini belirten Hudayr, yaşadığı hayal kırıklığını anlatarak şu ifadeleri kullandı. 

‘Tarlaya geldim ve şok oldum. Her şey yıkılmış ve zarar görmüş, hasat mevsimi yaklaşan patatesler bile bundan nasibini almış. Tarlama gelip onu ekemiyorum. İlaç ve gübre satıcılarına borcum var. Çocuklarım var, ailede kadınlar ve hastalar var, bunların bakımı için para gerekli’ 

Gerçekleşen hain saldırılarda ailesi ile beraber telef olmayan patates ve mısırları toplamaya ve gerçekleşen zararı gidermeye çalışan Hudayr, İsrail ile Filistinli direniş grupları arasındaki karşılıklı tehditler sebebi ile tarlayı yeniden ekmeye korktuklarını bildirdi. Gazzeli çiftçi Hudayr, yerel ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren insan hakları kuruluşlarına seslenerek, bu saldırılarda meydana gelen zararın tazmin edilmesi isteğinde bulundu. 

CANI UĞRUNA PATATESLERİNİ SULADI 

Tarlası kuzey bölgesinde olan bir diğer çiftçi Mustafa eş-Şafii ise beraberindeki işçilerle beraber hasat zamanı gelen ve telef olmamış patatesleri toplamaya çalışıyor. Tarım arazilerinin bulunduğu Gazze'nin kuzey kesiminin İsrail'in doğrudan saldırılarına maruz kaldığını dile getiren Şafii, !Hayatımı tehlikeye atıp saldırılar sırasında iki kere gelip mahsulü suladım. Tüm paramı bu topraklara yatırmıştım ve rızkımı kurtarmak için hayatımı tehlikeye atmak zorunda kaldım’ şeklinde konuştu. Meydana gelen saldırılar esnasında bölgenin doğrudan hedef alındığını aktaran Şafii, ‘Bu bölge çok tehlikeliydi ama başka çaremiz yoktu ya hayatımız pahasına gelip rızkımızı koruyacaktık ya da yaşayacak ama aç kalacaktık' ifadelerini kullandı.

 Şafii, saldırıların seralar, su boruları ve güneş panellerine zarar verdiğini sözlerine ekledi. Gazze'deki Filistin Tarım Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, sektörün saldırılar nedeniyle yaklaşık 204 milyon dolar zarara uğradığını bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal