Lezzet Ankara Nedir?

Lezzet Ankara nedir? Yemek sipariş uygulaması olan Lezzet Ankara'ya nasıl kayıt olunur?

13.06.2021-13:20 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-13:20) Lezzet Ankara Nedir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş koronavirüs nedeniyle gelir kaybına uğrayan esnafa destek olmak amacıyla Lezzet Ankara adını taşıyan bir proje başlattı. Projeyi kendi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Mansur Yavaş, Lezzet Ankara projesi ile birlikte komisyonsuz bir şekilde hizmet sağlayacak olan yemek sipariş portalı oluşturmayı amaçlıyor. 

LEZZET ANKARA NEDİR?

Pandemi süreci içerisinde özellikle esnaflar çok zor bir süreç geçirdi. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi dönemi içerisinde belediye imkanları ile pek çok proje hayata geçirerek ihtiyaç sahibi olan binlerce vatandaşa destek sağlamış durumda.

Yurt genelinde koronavirüs nedeni ile gelir kaybına uğrayan esnaf için devlet tarafından yapılan pek çok proje başlatılmış durumda. Lezzet Ankara ismi ile yeni bir projeye imza atan Ankara Belediyesi, projesini sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Yüzde 0 komisyon ile esnafın emeğini korumak amacıyla hayata geçirilmiş olan söz konusu proje, Yemek Sepeti’ne rakip oldu.

Mansur Yavaş, Lezzet Ankara’nın tanıtımını yapmış olduğu Twitter paylaşımında,

'Esnafımızın alın terini korumak adına %0 komisyonla 'Lezzet Ankara' var. İşletmelerimizin menülerini sisteme girmesinin ardından portalımızı sizlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.' ifadelerinde bulundu.

Ankara'daki lokanta ve kafe işletmecilerini ‘Lezzet Ankara’ portalına kaydolmaya davet eden Mansur Yavaş, uygulamanın gerçekleştireceği destek ile esnafın komisyon ödemeden sipariş alabileceği bilgisini paylaştı.

LEZZET ANKARA'YA NASIL KAYIT OLUNUR?

Lezzet Ankara uygulamasına kayıt olmak için öncelikle internet sitesine girilmesi gerekiyor. İnternet sitesinde yer alan 'Kayıt Ol' butonunu işaretleyerek çıkacak olan formun eksiksiz bir biçimde doldurulması gerekmektedir.

Kayıt ol aşamasında Hizmet Noktaları bölümünden restoranın hizmet vermiş olduğu noktaları en az ve en çok olarak girmelisiniz. Bu aşamanın ardından bölgelere göre fiyat açısından da en düşük ve en yüksek tutarların eklenmesi gerekmekte. Hizmet bilgisinin mutlaka girilmesi gerekiyor, aksi durumda restoran platform içinde yer bulamayacaktır.

Hizmet noktalarına göre müşterilerin bulunmuş oldukları adresleri eşleştirme yapılmakta ve bu yol ile de arama yapılan bölgenin yakın konumuna göre restoranlar listelenmektedir. Bu maksatla hizmet noktası bilgisinin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi büyük bir dikkat konusu olmaktadır.

Çalışma saatleri sekmesinden de restoranın hangi saatler aralığında hizmet vermiş olduğu eklenmelidir. Gün ve saatleri işaretleyerek restoranın hangi günler aralığında aktif olacak şekilde hizmet verdiğinin ifade edilmesi yine platformda yer almak için önemli bir kayıt olarak isteniyor. Yanlış bilgi girilmesi durumunda da platform restoranlara kullanım olanağı vermeyecek.

Bir sonraki sayfaya geçilmesinin ardında da 'Restoranım' sayfası üzerinden işletme ile ilgili gerekli düzenlemeler girilmelidir. Kayıt esnasında gerekli olan vergi bilgileri, işletme adı ve benzeri bilgiler bu sekme üzerinden kontrol edilebiliyor. Logo da yine bu sayfa üzerinden sisteme dahil edilmelidir.

Daha sonraki aşamada da karşınızda 'menü oluştur' seçeneği yer alacaktır. Buradan 'Yeni Menü Ekle' seçeneği ile müşterilerin sipariş edecekleri yiyecek ve içeceklerin bilgisini oluşturabilirsiniz. Bu adımlar ile birlikte Lezzet Ankara’ya kayıt olmak da sonlanacaktır.

NEVZAT AYDIN: 'RAKİP OLMAYAN BİR BELEDİYE KALMIŞTI!'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projesini açıklamasından sonra, 2015 senesinde Alman Deliveryhero'ya 589 milyon dolara satılarak o dönem içerisinde Türkiye'nin en değerli girişimi unvanını alan Yemeksepeti'nden ise bu projeye dair yanıt geldi.

Yemek sipariş uygulaması olan Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Mansur Yavaş'ın ‘Lezzet Ankara’ projesini paylaşmış olduğu twitter mesajının altına, 'Dünyada bir ilk olmuş başkanım. Rekabet güzel şey. Sizi seviyoruz' yorumunu paylaştı.

Aydın bu paylaşımının ardından, Lezzet Ankara paylaşımının altına da 'Rakip olmayan bir Devlet kalmıştı' yorumunu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal