Göçmenler Umut Yolculuğunda! 2 Günde Binden Fazla Göçmen Yakalandı

Uluslararası Göç Örgütünden açıklama geldi. Söz konusu örgüt, Libya açıklarında son 2 gün içinde 1000'den çok düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

13.06.2021-13:10 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-13:17) Göçmenler Umut Yolculuğunda! 2 Günde Binden Fazla Göçmen Yakalandı

Yunanistan’ın göçmenlere zulmü bitmiyor. Bir umutla göç yolculuğuna başlayan düzensiz göçmenlerin sonu çoğunlukla hüsran ile bitiyor. Buna bağlı olarak Uluslararası Göç Örgütü açıklamalarda bulundu. Libya, geçtiğimiz son senelerde yoksulluk ve saldırılardan kaçan Afrikalı göçmenlerin Avrupa'ya geçmelerinde en mühim noktalardan biri haline geldi. 

2 GÜNLÜK ENDİŞE DUYULAN RAPOR PAYLAŞILDI 

Her gün binlerce göçmen ülkelerindeki kargaşalardan kaçmak isterken kendilerini başka bir kargaşanın içinde buluyorlar. Bu göçmenlerin ise yardımına yetişilenler kurtarılarak sınır dışı ediliyor. Sonsuz maviliklerin derinliğinde acı dolu hayatları uğruna çaba veren göçmenlere ilişkin son 2 günlük rapor ise endişe duyulmasına neden oldu. 

1000’DEN FAZLA GÖÇMEN YAKALANDI 

Diğer yandan Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı olan Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) sözcüsü Safa Msehli, sosyal medya hesabından  (Twitter) gerçekleştirdiği açıklamada göçmen sayısını vererek ‘Libya Sahil Güvenlik tarafından son iki günde 1000'den fazla göçmenin yolu kesildi’ ifadeleri kullandı. Söylenen açıklamada, söz konusu konuya ait detaylı bilgi paylaşılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal