iOS 15 Ne Zaman Çıkacak, Bugün mü Çıkıyor?

Apple, düzenlediği lansmanda iPhone 13 modellerini ve özelliklerini tanıttı. Yeni model ile birlikte kullanıcıların merak ettiği konulardan birisi de İOS 15'in çıkış tarihi. Peki, İOS 15 özellikleri nelerdir, hangi modellere gelecek?

20.09.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-11:43) iOS 15 Ne Zaman Çıkacak, Bugün mü Çıkıyor?

Apple, kullanıcıların büyük bir merak ile bekliyor olduğu İOS 15'in çıkış tarihini açıkladı. Bilindiği üzere; geçmiş olduğumuz haftalar içerisinde iPhone 13 modelleri tanıtılırken aynı zaman içerisinde yeni iPad ve yeni akıllı saat olan Apple Watch Series 7 de tanıtılmıştı. Tanıtılan yeni modellerden sonra kullanıcılar ise 'iOS 15 ne zaman çıkacak, bugün mü? İOS 15 özellikleri nelerdir, iOS 15 hangi modellere gelecek?' gibi sorulara yanıt arıyor. İşte, İOS 15 hakkında bilinmesi gereken her şeyi sizler için derledik.

İOS 15 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Apple kullanıcıları için geliştirmelere devam ediyor. Geçen haftalarda tanıtmış olduğu yeni iPhone 13 ailesinin ardından bu hafta içerisinde de yeni işletim sistemini ilan edecek. Şirketten yapılan açıklamada; 'iOS 15 herkesle bağlantı kurmanıza, anda kalıp anı yaşamanıza, dünyayı keşfetmenize, güçlü ve akıllı teknolojileri kullanarak iPhone ile her zamankinden daha fazlasını yapabilmenize yardımcı olan yeni özelliklerle dolu.' ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında ise iOS 15 ne zaman çıkacak? sorusuna yanıt olarak, '20 Eylül'de sizinle' bilgisini de paylaşmıştı

İOS 15 ÇIKTI MI? 

Şirket, sıklıkla işletim sistemi güncellemelerini Pasifik saatine uygun bir şekilde göre saatler 10:00'ı gösterdiğinde yayınlıyor. Bu bilgi doğrultusunda ülkelerin kendi yerel saatlerine göre çeşitli anlarda iOS ve diğer işletim sisteminin güncellemelerine sahip olmalarına sebep oluyor. Apple'ın haziran ayı içerisinde düzenlemiş olduğu WWDC 2021 etkinliğinde tanıttığı iOS 15, Türkiye saati ile saatler 20:00' yi gösterdiğinde yayınlandı.


İOS 15'İN UYUMLU OLDUĞU TELEFONLAR NELERDİR?

Apple, iOS 15'in uyumlu olduğu aygıtları şu şekilde açıkladı:

- iPhone 13

- iPhone 13 mini

- iPhone 13 Pro

- iPhone 13 Pro Max

- iPhone 12

- iPhone 12 mini

- iPhone 12 Pro

- iPhone 12 Pro Max

- iPhone 11

- iPhone 11 Pro

- iPhone 11 Pro Max

- iPhone Xs

- iPhone Xs Max

- iPhone Xr

- iPhone X

- iPhone 8

- iPhone 8 Plus

- iPhone 7

- iPhone 7 Plus

- iPhone 6s

- iPhone 6s Plus

- iPhone SE (1. nesil)

- iPhone SE (2. nesil)

- iPod touch (7. nesil)


iOS 15 SÜRÜMÜNÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Çeşitli kaynaklardan elde edilen öngörü ve bilgilere göre yeni iOS 15 sürümünde hava durumu uygulamasından haritalara, Safari tasarımından notlar sekmesine kadar pek çok değişiklik yer alıyor. iOS 15 sürümündeki değişiklileri sıra sıra şu şekilde sıralayabiliriz.

- FaceTime çok daha işlevsel bir hale geldi.

- Bildirim kartlarının tasarımı değişerek güncellendi.

- Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilme. (OCR)

- Telefonun gizlilik özelliklerinde yenilikler.

- Kimlik ve ehliyeti Apple Cüzdan'a tanımlayabilme.

- Safari'nin tasarımı yenilendi.

- Notları kategorize etmeyi sağlayan çeşitli etiketler.

- Yeniden tasarlanan hava durumu uygulaması.

- Apple Haritalar için interaktif görünüm.

- Yazılım sürümleri arasında seçim yapabilme özgürlüğü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal