İnsan Neden Titrer

Titreme durumun tüm vücutta görünebildiği gibi genellikle ellerde görünen bir durumdur. Bunun dışında kol ve bacaklarda da titreme görünebilmektedir. Önceleri çok rahatsız etmese de yaş ilerledikçe daha büyük bir problem haline gelebilmektedir.

21.12.2018-06:07 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-06:03) İnsan Neden Titrer

Titreme durumları dinlenme zamanlarında görünen bir durumdur. Bu durumun birkaç sebebi olabildiği gibi Parkinson hastalığının habercisi de olabilmektedir.

Titreme hastalığı diğer bir adıyla tremor hastalığı başlangıçta ellerde görünen ve dinlenme sırasında beliren bir hastalık türüdür. Bu gibi bir durumda durumu ciddiye almalı ve hemen bir uzmana görünmelisiniz.

Dinlenme halindeki titremenin haricinde çalışırken iş yaparken de titreme görülebilmektedir. Bu titreme türü genellikle gençlerde görünür ve ailesel kaynaklı titreme türüdür. Ailesel kaynaklı titremeye esansiyel tremor adı da verilir.

Hareket halinde titreme sorunu yaşayan kişiler genellikle felç, travma gibi durumlar yaşayan kişilerdir.

Tremor (Titreme) Ne Zaman Görünür

Titreme uykuda görünmez. Titreme problemi yaşayan kişiler genellikle gün içerisinde günlük koşuşturmadan ve stresten kaynaklı olarak bu durumu yaşarlar.

Parkinson Belirtileri

Parkinson genellikle dopamin eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur. Bunun dışında civa ve kurşun gibi ağır metallere maruz kalmış kişilerde ve kafa travması geçiren kişilerde görünen bir hastalıktır.

Genellikle dinlenme halinde titreme ile kendini gösterir. Bunun dışında yürümede zorlanma, yavaşlama, tutukluk, günlük işlerde hareketsizlik gibi belirtiler verir.

Parkinson problemi yaşayan hastaya öncelikle ilaç tedavisi uygulanır uzun sürede sonuç alınamıyor ise cerrahi tedavi ile müdahale edilir. Bu cerrahi müdahale mikro elektrod denilen teknoloji olan "Beyin Pili" uygulamasıdır. Beyin pili ameliyatı sonrasında titremede azalma ileç kullanımında azalma ve gündelik hayata dönme sağlanabilmektedir.

Titreme problemi yaşamanız durumunda mutlaka bir beyin cerrahına görünmeye çalışın, unutmayın ki erken teşhis ve müdahale hayatınızı büyük ölçüde etkileyecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal