Böğürtlenin Faydaları

Böğürtlenin besin değeri oldukça yüksektir ve içeriğinde magnezyum, demir, potasyum, fosfor, kalsiyum ve çinko bulunmaktadır. Bunların yanında A vitamini, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ek olarak da C vitamini barındıran vitamin bakımından oldukça zengin bir meyvedir.

21.12.2018-06:02 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-05:59) Böğürtlenin Faydaları

İyi bir amino asit ait kaynağıdır ve kolestrol problemi yaşatmaz.

Böğürtlen kalp sağlığı açısından oldukça yararlıdır. İçeriğindeki güçlü C vitamini sayesinde kalp krizi ve felç durumlarının riskini azaltmaktadır.

Göz sağlığı açısından da içeriğindeki zengin değerleri ile görme kaybına neden olabilecek problemlerle savaşma konusunda yardımcı olmaktadır.

Böğürtlen yemek sindirim sisteminize de oldukça fayda sağlamaktadır, sindirimi kolaylaştırmakta ve hazım problemine iyi gelmektedir.

Kadın hastalıklarında da doğal östrojenler barındırdığından kadınlara oldukça faydalı bir besin kaynağıdır.

Böğürtlen antioksidan kaynağıdır ve vücuda oldukça fayda sağlamaktadır. Böğürtlenin kanser oluşumu konusunda da bu problemin savaşımı konusunda fayda sağlamaktadır. Kolon kanseri, akciğer kanseri gibi durumlarda böğürtlenin faydası oldukça büyüktür. İçeriğinde bulunan zengin mineraller sayesinde kanser dışında tümöre de iyi gelebilecek değerlere sahiptir.

Böğürtlenin Başka Nelere Faydası Var?

Beyin Fonksiyonlarının gelişmesine katkı sağlar, Kemik sağlığına oldukça faydalıdır, Diyabet önleyici özelliği vardır, Kilo kontrolü konusunda size yardımcı olur kilo vermenizi sağlar, Cilt sağlığı açısından cildin genç ve canı görünmesine yardımcı olur, yaşlanmaya karşı mücadele eder, sizi zinde tutar. Böğürtleni taze olarak tüketebileceğiniz gibi böğürtlen çayı olarak da tüketmeniz mümkündür.

Böğürtlen çayının da faydaları saymakla bitmez. Kısaca değinecek olursak içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum ile kemik gelişimine ve sağlığına oldukça faydalıdır, kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır, kan pıhtılaşması, ishal tedavisi gibi durumlarda da böğürtlen çayının faydaları oldukça çoktur.

Böğürtlen yardımcı bir besin olup ciddi durumlar yaşamanız durumunda uzman bir doktora görünmeniz konusunda da özen göstermelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal