Mangonun Faydaları

Mango dünyanın her yerinde bulunabilen ve tüketilen bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmeyen mangonun başlıca faydaları cilt ve saç sağlığına iyi gelmesi, kolon kanseri riskini azaltma, sindirimi kolaylaştırma, kemiklerin güçlenmesini sağlama şeklinde sayılabilir.

21.12.2018-05:58 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-05:56) Mangonun Faydaları

Başlıca Faydaları

Mango güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve bu açıdan vücuda oldukça faydalı bir meyvedir. Kolestrolü düşürücü ve kanseri önleyici özelliği vardır. Kanser olma riskini azaltmada oldukça faydalı bir besindir. Mango kilo vermeye yardımcı olur ve düşük kalorilidir. Kan şekerinin dengelenmesine fayda sağlar. Kan basıncını dengeler. Cilt sağlığına oldukça faydalıdır, gözeneklerinizin açılmasına ve cildinizin canlanmasına yardımcı olur. İçeriğindeki zengin vitaminler ve değerlerle göz sağlığı ve kalp sağlığına faydası vardır. Sindirim sistemine oldukça faydalı olan mango sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık için güçlü bir yardımcıdır. Kansızlık problemine karşı faydası var. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. Enerji verir ve vücut direncini artırır. Diş sağlığına faydası oldukça büyüktür. Afrodizyak etkisi ile sağlıklı cinsel yaşamı destekler üremeye yardımcı olur. Astım oluşmasını engelleyici özelliği vardır. Kemiklerin güçlenmesine fayda sağlar.

Mango Tohumu

Mango tohumunun içeriğindeki yağ saç sağlığına direkt etki eder ve kepeklenme problemini giderici özelliği vardır. Mango tohumunu toz halde diz fırçalamada kullanabilirsiniz, diş sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Mango tohumu boğaza iyi gelmektedir öksürük ve iltihaplanmayı giderir. Mango tohumu ishal problemi yaşayan kişilere de faydalıdır. Arı sokması gibi durumlarda da çiğ mango suyu ile karıştırılan mango tohumunu ağrı olan bölgeye sürerek ağrıyı azaltabilirsiniz. Mango tohumu kilo kontrolü için idealdir ve kilo vermenize yardımcı olur. Kan dolaşımını dengeler ve vücut direncini artırır.

Mango Nasıl Tüketilir

Mangoyu direkt taze olarak da yiyebilirsiniz, küçük parçalara bölüp meyve salatası olarak da yiyebilirisiniz, sıkarak suyunu da içebilirsiniz, süt ile beraber milkshake olarak hazırlayabilirsiniz, reçel, dondurma ve tatlılarınızda da mangoyu kullanabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal