İbrahim Kalın, Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey İle Bir Araya Gelecek

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, saat 12'de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından ağırlanacak

24.07.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-10:24) İbrahim Kalın, Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey İle Bir Araya Gelecek

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ve beraberindeki ABD heyeti geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmeler düzenlemişti.

Yapılan toplantıda, Suriye'ye ilişkin İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi ve siyasi süreç meseleleri masaya yatırılmıştı. 

Daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelinmiş, Akar'ın ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in kabulünde, ABD'li bazı sivil ve asker üst düzey yetkililerin, PKK/YPG terör örgütü elebaşları ile Suriye'de yaptıkları görüşmelerden duyulan rahatsızlığı belirtmişti.

Görüşmede her iki ülkenin askeri heyetleri tarafından "güvenli bölge" tesisi ile ilgili müşterek çalışmalara, yarından itibaren Milli Savunma Bakanlığı'ndan devam edilmesi konusunda mutabık kalındığı bilgisine aktarılmıştı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, saat 12'de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından kabul edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal