ABD İle Güvenli Bölge Çalışmaları Başladı

Türk heyeti ile ABD’den gelen heyet, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan ‘Güvenli Bölge’ye ilişkin çalışmalara başladı. MSB’de düzenlenen görüşmede ‘Güvenli Bölge’nin sınırları, bölge kontrolünün kimde olacağı ve güvenliğin nasıl sağlanacağına dair konular masaya yatırıldı

24.07.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-10:18) ABD İle Güvenli Bölge Çalışmaları Başladı

Türk ve ABD’li askeri yetkililer arasında, Suriye’nin kuzeyinde, “Güvenli Bölge”nin oluşturulmasına yönelik çalışmalar Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) başlandı. Düzenlenen görüşmede, Güvenli Bölge’nin sınırları, bölge kontrolünün kimde olacağı ve güvenliğin nasıl sağlanacağına dair meseleler ele alındı.

Suriye sınırında terör koridoruna izin vermeyeceğini ifade eden Ankara, Suriye’nin kuzeyinde Güvenli Bölge’nin oluşturulması için çalışmalarına hız kattı. Bu doğrultuda Güvenli Bölge’nin tesis edilmesi için, Ankara’ya gelen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyetin görüşmeleri sürüyor.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK 

MSB’den dün yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey arasındaki görüşmede mutabık kalındığı üzere, iki ülkenin askeri yetkilileri arasında, Suriye’nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan, “Güvenli Bölge”ye ilişkin çalışmanın, MSB’de icra edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Türk ve ABD’li askeri yetkililerin arasında düzenlenen görüşmelerin, gelecek günlerde devam etmesinin planlandığı belirtildi. Söz konusu görüşmede, Güvenli Bölge’nin sınırları, bölge kontrolünün kimde olacağı ve güvenliğin nasıl sağlanacağı ele alındı.

Akar ile Jeffrey, görüşmede; her iki ülkenin askeri yetkilileri arasında Güvenli Bölge konusunda bir çalışma gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında ABD’li heyetin yeni bir teklifle geldiğini, Türkiye’nin ise gerekli şartları ileteceğini belirtmişti.

TRUMP SENATÖRLE GÖRÜŞMÜŞTÜ 

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ve S-400 meselesini görüşmek üzere Cumhuriyetçi senatörlerle Beyaz Saray’da bir araya geldi. Toplantıya 45 senatörün katıldığı bildirilirken, Trump geçtiğimiz hafta, “Türkiye’ye yaptırım düşünmüyorum” ifadesinde bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal