Eski ABD’li yetkililerden Biden'a uyarı: ‘Tarihin yanlış tarafında duran bir firavun durumunda’

ABD’nin İsrail’e verilen desteğe ülke içinden bir tepki geldi. Eski ABD’li yetkililerden Biden’a 250 civarında mektup yazıldığı ve mektupta, “ABD, şu anda tarihin yanlış tarafında tek başına duran bir firavun durumunda” sözlerine yer verildiği belirtildi.

02.05.2024-10:15 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-17:41) Eski ABD’li yetkililerden Biden'a uyarı: ‘Tarihin yanlış tarafında duran bir firavun durumunda’

ABD’nin eski Başkanı Barrack Obama döneminde çeşitli pozisyonlarda görev yapan 250 civarındaki yetkilinin ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’e destek konusunda bir mektup yazdığı öğrenildi. Yetkililer, Gazze’de acil ateşkes yapılması için Biden yönetiminin hemen harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Eski ABD’li yetkililerden ABD’ye uyarı

TRT Haber’de yer alan habere göre; Mektupta, "İsrail'in Gazze'deki savaşını soykırım olarak değerlendiren ve kalıcı ateşkes talep eden demokrat seçmenin artan çoğunluğunu göz ardı ediyorsunuz" uyarısı yapıldı. "ABD, şu anda tarihin yanlış tarafında tek başına duran bir firavun gibi" ifadelerine yer verildi.

Eski ABD’li yetkililerden ABD’ye uyarı: ‘Tarihin yanlış tarafında duran bir firavun durumunda’

İsrail’e desteğin devam etmesi çok üzücü

Eski yetkililer, ABD'nin İsrail'e koşulsuz silah desteğini sürdürmesinin son derece üzücü olduğunu belirttiler.

İsrail'e yapılan yardımların durdurulması ve uluslararası hukuka uygunluğun aranması gerektiğini vurguladılar. Biden yönetiminin bu politikayı sürdürmesi halinde 5 Kasım'daki seçimleri kaybedebileceği uyarısında bulundular.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal