İstanbul’da 1 Mayıs önlemleri! On binlerce polis görevde

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamalarının İstanbul'da Taksim Meydanı'nda yapılamayacağını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından, Taksim bölgesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri uygulanmaya başlandı.

01.05.2024-12:42 - (Son Güncelleme: 01.05.2024-14:28) İstanbul’da 1 Mayıs önlemleri! On binlerce polis görevde

Toplu taşıma için çeşitli önlemler alınırken, karayolu, deniz ve raylı sistemlerde kısıtlamalar getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği toplu ulaşım araçları, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak. Ancak metrobüs hattında bazı duraklarda duruş yapılmayacak ve seferlerde düzenlemeler yapılacak.

Güvenlik tedbirleri kapsamında, İstanbul'un çeşitli noktalarında polis noktaları oluşturuldu. Taksim, Mecidiyeköy, Tarlabaşı, Saraçhane gibi bölgelerde çok sayıda polis görev yaparken, araç ve kişilerin üst aramaları gerçekleştirildi. Saraçhane Bozdoğan Kemeri'nin önünde de bariyerlerle güvenlik önlemleri alındı.

İki yaka arası ulaşım kısıtlandı

Şehir Hatları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeye göre, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yolcu ve araç taşıma işlemi saat 05.30'dan itibaren yapılabilecek. Ancak Anadolu'dan Avrupa'ya yolcu ve araç taşıma işlemi sadece belirli iskeleler arasında gerçekleşecek. İSPARK'ın işlettiği otoparklar da boşaltılacak ve araç parkına izin verilmeyecek.

İstanbul'da toplam 29 cadde ve bu caddelere açılan sokaklar trafiğe kapatıldı. İl genelinde 264 noktada toplam 42 bin 434 polisin görev yaptığı öğrenildi. Bu güvenlik önlemleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün sorunsuz ve huzurlu bir şekilde geçmesi için alındı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal