Hollanda'da Maske Zorunluğu Kalkıyor!

Hollanda'da hükümet, koronavirüs salgınında normalleşme planında dördüncü aşamaya geçiyor. Kapalı alanlarda maske zorunluluğunun da kaldırıldığı aşamaya 26 Haziran'da geçilecek.

19.06.2021-00:41 - (Son Güncelleme: 19.06.2021-00:41) Hollanda'da Maske Zorunluğu Kalkıyor!

Hollanda'da geçici hükümet Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, ülke genelinde uygulanan tedbirlerde gevşeme planına hakkında ortaklaşa basın toplantısı yaptı.

Başbakan Rutte, 28 Nisan'da başlayan normalleşme planında dördüncü seviyeye 26 Haziran'da geçileceğini belirtti.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA MASKE TAKILMAYA DEVAM EDİLECEK

Kapalı yerlerde maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Rutte, sosyal mesafeye uyulamayan toplu taşıma araçları, havalimanı, uçak ve ortaokullarda maske takılacağını belirtti.

Rutte, 26 Haziran itibarıyla normalleşmede büyük bir adım atılacağını ifade ederek, "1,5 metre sosyal mesafeye uymak kaydıyla neredeyse her şey serbest" dedi.

Hijyen ve 1,5 metre sosyal mesafe koşulunda herhangi bir farklılık olmayacağını söyleyn Rutte, ayrıca hala aşı olmayan ve yaz aylarında seyahat edecek kişilere ücretsiz koronavirüs testi yapılacağının altını çizdi.

26 HAZİRANDA GEVŞEŞİLECEK ÖNLEMLER

-Eğlence sektörü normal çalışma saatlerine dönebilecek.

-Sosyal mesafeye uyulamayan diskotek ve gece kulüpleri test sonucu pozitif çıkmayanlara ve son 6 ayda hasta olmayanlara veya aşısını olanlara açık olacak.

-Evden çalışma zorunluluğu kısmen kaldırılarak, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması kaydıyla çalışma saatlerinin yarısında ofislerin kullanılabilmesine karar verildi.

Sinema, tiyatro, konferans, etkinlik ve düğün salonları mesafe ve hijyen kurallarına uyulmak şartı ile kapasitesinin tamamını kullanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal