İsrail Son Kullanma Tarihi Yaklaşan Aşılarını Filistin'e Gelecek Yeni Aşılarla Değiştirecek!

İsrail'in yeni başbakanı Naftali Bennett ve savunma- sağlık bakanlıklarının yaptığı ortak açıklamaya göre Filistin yönetimi ile koronavirüs aşısı için imzalar atıldı.

18.06.2021-19:37 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-19:37) İsrail Son Kullanma Tarihi Yaklaşan Aşılarını Filistin'e Gelecek Yeni Aşılarla Değiştirecek!

Nüfusunun yarısından fazlasına aşılama yapan ve Filistin'in aşıya erişimi için gerekli çabayı göstermeyen İsrail, son kullanma tarihi yaklaşmakta olan yaklaşık 1 milyon doz koronavirüs aşısını Filistin’e yollayacak. Karşılığında Filistin yönetimi de ileriki aylarda Pfizer'ın kendisine yollayacağı aşıları İsrail'e verecek.

GÖNDERECEĞİ TARİH HENÜZ BELLİ DEĞİL

İsrail'in yeni başbakanı Naftali Bennett ve savunma- sağlık bakanlıklarının yaptığı ortak açıklamaya göre Filistin yönetimi ile koronavirüs aşısı için imzalar atıldı. Euronews'in haberine göre; Anlaşma dahilinde kullanım süresinin bitmesine az kalan yaklaşık 1.2 milyon doz BioNTech- Pfizer aşısı Filistin'e gönderilecek. Açıklamaya göre dozlar İsrail'in hali hazırdaki stoku ihtiyaçları karşıladığı için gönderiliyor. Göndereceği tarih ise henüz belli değil.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan başka bir kaynak da anlaşmayı doğruladı ve Filistin'e ağustos ya da eylül ayında Pfizer- BioNTech aşılarının gönderilmesinin beklendiğine dair açıklama yaptı. İsrail’in yaptığı açıklamada ise eylülde ya da ekimde gelecek dozlar İsrail'e aktarılabilir.

Nüfusuna göre dünyada en fazla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapılan İsrail'de yaşam normalleşmeye başladı. Vaka sayısı nüfusuna göre yüksek olsa da İsrail'de aşılama sayesinde Ocak 2021'de 10 bine dayanan günlük vaka sayısı, son günlerde 200'ün altına düşmüş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal