Hindistan’da Seçim Sonrası Çatışma Çıktı: 12 Ölü

Hindistan’da korkutan bir olay meydana geldi. Batı Bengal eyaletinde, eyalet meclisi seçimlerinin ardından taraflar içinde çatışma meydana geldi. Gerçekleşen çatışmada 12 kişi yaşamını yitirdi.

04.05.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 04.05.2021-17:19) Hindistan’da Seçim Sonrası Çatışma Çıktı: 12 Ölü

Koronavirüs sürecini çok zor şartlar içinde yaşayan Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde, eyalet meclisi seçimleri meydana geldi. Yapılan seçimlerin ardından, savaş alanına alanına döndü. 

TARAFLAR BİRBİRİNE GİRDİ 

Seçimlerin ardından sonuçların açıklandığı 2 Mayıs tarihinden şimdiye kadar seçimleri üçüncü kez kazanan Trinamool Kongre Partisi (TMC) destekçileri ile Bharatiya Janata Partisi (Hindistan Halk Partisi-BJP) taraftarları birbirine girdi. 

TMC'Yİ 9 DESTEKÇİSİNİ ÖLDÜRMEKLE SUÇLADI 

 Çıkan çatışmalarda dükkanlar ve evler zarar görürken, yerel yetkililer 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Seçimde 213 sandalye kazanan TMC'nin lideri ve Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee, BJP üyelerinin TMC destekçilerine saldırdığını bildirdi. BJP, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Ayrıca TMC, 3 destekçisinin BJP yanlıları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Ülkenin iktidar partisi olan BJP, TMC'yi 9 destekçisini öldürmekle suçladı. PROTESTO YAPILACAK Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin partisi olan BJP, 5 Mayıs'ta şiddete karşı ülke çapında protesto düzenleneceğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal