'Herkese Evden Çıkmayın, Bize Saldırın Diyorlar'

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, coronavirüs salgını sürerken liglerin yapılacak olmasının tedirginliğini yaşadıklarını açıkladı.

16.05.2020-14:17 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-14:12) 'Herkese Evden Çıkmayın, Bize Saldırın Diyorlar'

Demir Grup Sivasspor Teknik Patronu Rıza Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonunun 12 Haziran'da başlatmayı düşündüğü Süper Lig'in, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sona ermeden yapılacak olmasına olumlu bakmadığını belirtti.

Çalımbay, verdiği demeçte, coronavirüs salgını sürerken liglerin devam edecek olmasının endişesini yaşadıklarını ifade etti.

Coronavirüs sebebiyle futbolcuların hiç olmadığı kadar, 2 aya yakın zaman dinlendiklerini söyleyen Çalımbay, "Liglerin başlaması şu tarihte bana göre doğru değil. İyi bir zamanlama değil." şeklinde konuştu.

Çalımbay, liglerin riskin bittiği bir zamanda devam etmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü biz ligleri oynamak istiyoruz, ligi başladığımız gibi bitirmek istiyoruz. En iddialı takımlardan biri biziz ama bizim için insan sağılığı çok daha önemli. Eğer risk varsa kesinlikle futbolun oynanmasından yana değilim, kesinlikle oynanmasın. Risk yoksa oynayalım." dedi.

'RİSK VARSA TAMAMEN LİG BİTSİN'

Futbolun çok temaslı bir spor olduğuna dikkat çeken Çalımbay, şöyle konuştu:

"Antrenmanlar da dahil futbolcuyu temassız bırakamazsınız. Biz şimdi antrenman yaptırıyoruz, sadece atlet gibi koşuyoruz. Onun dışında kolay kolay ikili mücadele, maç gibi bir şey yapamıyoruz. Onların verdiği tarihe göre 1 aydan az süre kalmış. Birincisi oyuncuların hazır olması mümkün değil, ikincisi oyuncu korkuyor. Psikolojik olarak korkuyor, gergin, ailesini düşünüyor, çocuğunu düşünüyor. Erzurumspor'daki arkadaşları gördük, eşleri ve çocukları ağlıyorlar. Böyle günleri bizlere yaşatmasınlar. Bu yüzden hiç acele etmesinler, biz oynayabileceğimiz kadar geç bir sürede oynayalım. Eylül olabilir, eylülden önce olabilir. 8 maçımızı da o zaman oynayabiliriz. Risk varsa tamamen lig bitsin, hiçbir sorun yok. İnsanın sağlığı daha önemli, düşüncem risk varsa kesinlikle oynanmaması."

'FEDERASYONUMUZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ'

Çalımbay, TFF'nin coronavirüs ile alakalı takımlara yolladığı talimatlara da işaret ederek, bu kadar katı şartlar varken riske girilmemesi gerektiğini aktardı.

Bütün kulüplerde oyuncuların kafasının karışık olduğunu ve futbol oynayacak bir ortam olmadığını vurgulayan Çalımbay, "Federasyonumuzdan birazcık anlayış bekliyoruz. Sağlık Bakanlığından, Bilim Kurulundan anlayış bekliyoruz. Risksiz bir zamanda bizi oynatsınlar, bunu yaparlarsa herkes rahatlıkla oynayabilir. Herkes ailesinin yanında kalır, dinlenir, kendine gelir, belirli bir süre sonra da çıkar futbolumuzu oynarız." açıklamasında bulundu.

Coronavirüs sürecinde devamlı Sivas'ta kaldığını ve neredeyse 2 aydır ailesini görmediğini ifade eden deneyimli hoca, "Herkes gergin, herkes sıkıntılı, onun için liglerin oynanmaması gerekiyor. Erken zamanda oynanmaması gerekiyor. Maçlarımız vaka 1-2 taneyken iptal oldu. Şimdi vaka çok, maçları oynatmaya çalışıyoruz." diye belirtti.

'ÖNEMLİ OLAN İNSAN SAĞLIĞI'

Gidişat güzelken en riskli işlerden biri olan futbolun yeniden bu işin içine sokulmaması gerektiğini aktaran Çalımbay, cümlelerini şöyle devam ettirdi:

"Acelesi ne, futbol her zaman oynanır. Eylül ayında alırsın paranı, parayı bulabilirsin ama bazı şeyleri bulman mümkün değil. Şu anda bizim yaşadığımız sıkıntıların haddi hesabı yok. Oyuncu arkadaşlarımızın yaşadığı gerginlik, sıkıntının haddi hesabı yok. Onları düşünmeleri ona göre hareket etmeleri gerekiyor. Bunun da en güzeli en güzel ortamda ligin oynanması, kalan maçların oynanması. Bana göre önemli olan insan sağılığı."

Kırmızı- beyazlı kulüpte oruç tutan oyuncuların akşam idmanlarını, öteki gruptakilerin ise sabah antrenmanı yaptığını söyleyen Çalımbay, idmanlarda sosyal mesafe başta olmakla birlikte hijyen kurallarına azami özen gösterdiklerini kaydetti.

Ligin eylül ayında yapılması gerektiğini belirten Çalımbay, "Ligi bitirmek istiyoruz ama şu vakalar varken şöyle riskli günler varken bence oynatmamaları gerekiyor. Hatta bugünden itibaren ileride oynatılması için bir açıklama bekliyorum." şeklinde konuştu.

'BİZE FİKİR SORAN YOK'

Çalımbay, idmanların verimsiz geçtiğini ve istedikleri programları uygulayamadıklarını ifade etti.

"Halka evden çıkmayın, maskesiz hiçbir yere çıkmayın, mesafeyi koruyun diyorsunuz futbolculara da saldırın diyorsunuz." diyen Çalımbay, bunun çok büyük bir risk olduğunun altını çizdi.

TFF'nin teknik adamların düşüncelerini de alması gerektiğini söyleyen Çalımbay, açıklamasını şöyle devam ettirdi:

"Belki bizi bir araya getirip fikrimizi alsalar biz onları ikna edeceğiz. Güzel bir zamanda ligimizi oynayacağız ama bize ne fikir soran var ne bir şey soran var. Yani herkes kendisine göre yapıyor. Biz futbolun içinden gelmiş insanlarız, oyuncuları motife etmek de bizlere ait. Şimdi bir oyuncum antrenmana çıkmıyor, gelmiyor, korkusundan antrenmana gelmiyor. Ona ben gel diyemem. Oyuncularımdan birkaçı 'ben oynayamayacağım, kendimi kötü hissediyorum' dese oynama diyeceğim. Ligde en son oynadığımız Antalyaspor maçında kaldığımız otelin yüzde altmışı yabancı turist doluydu. Maçımız da zaten ligin son maçıydı. Maçımız gece bitti Sivas'a geleceğiz, uçak kalkmadı. Tekrar otele dönmek zorunda kaldık. Korka korka otele geldik, çoğu panik içinde yatmadı bile, sabah erkenden havaalanına geldik. Bütün zor şartlara rağmen uçak kalktı ve Sivas'a geldik. O endişe ile oynadığımız maçta da hiçbir şey yapamadık. 1-0 yenildik. Bizim tek gol atmadığımız maçtır o maç."

Bazı kulüplerde oyuncuların ve takım personellerinin coronavirüs testlerinin pozitif olmasından ötürü üzüntü yaşadıklarını ifade eden Çalımbay, "Biz futboldan da kaçmıyoruz, hiçbir şeyden kaçmıyoruz. Bu bizim işimiz, mesleğimiz ama karşıda da virüs var, hastalık var. Çok dikkat etmemiz gereken şeyler var. İnsanlara evde otur derken, futbolcuları kaldırıp oynatmak antrenman yaptırmak bana göre doğru bir şey değil. Zamanı değil, zamanı gelince her şeyi yaparız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal