Hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu'nun teröre destek veren paylaşımları gündeme geldi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı ceza sonrası, Kaftancıoğlu’nun geçmiş yıllarda devlete terörist dediği ve terör örgütünü adeta destekler nitelikte yaptığı paylaşımlar gündeme geldi.

13.05.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-12:34) Hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu'nun teröre destek veren paylaşımları gündeme geldi!

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği kararın ardından akıllara Kaftancıoğlu'nun teröristlere karşı yapmış olduğu destek paylaşımları ve sözde Ermeni soykırımını tanıdığı paylaşımlar geldi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019 yılında mahkumiyetine karar verdikleri davanın temyiz incelemesini bitirdi.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 sene 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 sene 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyması sebebiyle onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 sene 4 aylık hapis cezası ise 1 sene 9 ay olarak değiştirilerek onandı.

Kaftancıoğlu'nun skandal paylaşımları tekrar gündeme geldi

Hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu'nun teröre destek veren paylaşımları gündeme geldi!

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, PKK kurucusu terörist Sakine Cansız'a, "'İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder.” ifadelerini kullanmış ve “Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti" ifadeleriyle destekte bulunmuştu. 

Marksist Leninist Komünist Parti sözde kurucu liderlerinden Hasan Ocak'a da yine destek mesajları paylaşan Kaftancıoğlu'nun "Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!" şeklindeki ifadesi anımsatıldı.

Hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu'nun teröre destek veren paylaşımları gündeme geldi!

DHKP-C'li Teröristi anma törenine katıldı

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DHKP-C’nin direktigiyle ölüm orucuna girdikten sonra hayatını kaybeden DHKP-C'li terörist Ebru Timtik’in İstanbul Barosu önünde gerçekleştirilen anma törenine katılım göstermişti. Kaftancıoğlu, Timtik için bir taziye konuşması da gerçekleştirmişti. 

Kaftancıoğlu devlete "Katil" dedi

Kaftancıoğlu, Gezi Parkı olayları esnasında Berkin Elvan'ın yaralanıp hastanede yaşamını yitirmesine ilişkin bir paylaşımda bulunmuş ve, "Devlet katil değil, seri katil" ifadeleri büyük tepki çekmişti. 

Hapis cezası onanan Canan Kaftancıoğlu'nun teröre destek veren paylaşımları gündeme geldi!

Ermenilere soykırım yapıldı

Kaftancıoğlu'nun 24 Nisan 2012 senesinde bir paylaşımında ise sözde Ermeni soykırımını tanıdığı ve "Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz 19.15'te Taksim'de" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal