Son dakika: Canan Kaftancıoğlu'nun cezası onandı!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi yaptığı açıklamaya göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onandı.

12.05.2022-15:44 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-17:00) Son dakika: Canan Kaftancıoğlu'nun cezası onandı!

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için 5 farklı suçtan verilen kararla ilgili temyiz incelemesini bitirdi. 3 suçtan verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası onandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter'dan ''Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın'' ifadelerini kullandı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları sebebiye "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay uyarıcnca onandı.

4 Yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasına onama

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verdikleri 1 sene 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verdikleri 1 sene 8 ay hapis cezalarını kanuna bağlı olan suç tiplerine uyması nedeniyle onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 sene 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltildikten sonra onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi yaptığı açıklamaya göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onandı.

2 suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezası ise bozuldu

Kaftancıoğlu'na, "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilmesi kararlaştırılan 1 sene 6 ay hapis ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan verilen 2 sene 8 hapis cezaları ise daire uyarınca bozuldu.

Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımı ve bir televizyon programında yapmış olduğu konuşmaları sebebiyle "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldığı hatırlatılan kararda, bu fiillerin söz konusu suçun unsurlarını barındırmadığı aktarıldı.

Kararda, "Terör örgütü propagandası yapma suçunun oluşması için terör örgütü ile ilgili bir öğretinin, düşüncenin veya inancın başkalarına tanıtılması, benimsetilmesi ya da yayılması amacıyla yapılmasının yanında terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, bu yöntemleri övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde yapılması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal