Zaman Gazetesi Davasında Karar Açıklandı

FETÖ'nün yayın organı olduğu için kapatılan Zaman Gazetesi'nin yazarlarının yargılandığı davada karar açıklandı. Buna göre Ali Bulaç ve Şahin Alpay'a 8 sene 9'ar ay, Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a ise 10 sene 6'şar ay hapis verildi. Ahmet Turan Alkan ise tahliye edildi.

06.07.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-17:22) Zaman Gazetesi Davasında Karar Açıklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu sebebiyle kayyuma verililmesinin ardından kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay, 8 sene dokuzar ay, Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal ise 10 sene altışar ay hapis cezasına çarptırıldı.

CEZA YAĞDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verilen aranın sonrasında 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı dava ile alakalı karar duyuruldu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın, "silahlı terör örgütüne mensup olmak" suçundan 8 sene dokuzar ay, sanıklar Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'ın ise aynı suçtan 10 sene altışar ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

AHMET TURAN ALKAN'A TAHLİYE

Heyet, tutuklu sanık Ahmet Turan Alkan'ın da aynı suçtan 8 sene 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tahliyesine karar verdi. Alkan'ın daha sonra tahliyesine karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal