Yurt Dışında Bulunan 2 bin 721 Öğrenci Yurda Giriş Yaptı

Türkiye, yine yurt dışındaki vatandaşlarını sahipsiz bırakmadı. Dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip coronavirüs tehlikesi sebebiyle bir grup gurbetçi öğrenci ülkeye getirildi.

25.03.2020-07:44 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-15:30)

Türkiye, yine yurt dışındaki vatandaşlarını sahipsiz bırakmadı. Dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip coronavirüs tehlikesi sebebiyle  2 bin 721 gurbetçi öğrenci ülkeye getirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter üzerinden, Covid-19 riski sebebiyle Türkiye'ye uçak seferlerini kapatan ülkelere eğitim amacıyla bir süreliğine gitmiş bulunan öğrencilerin yurda getirilmesine yönelik bir açıklama gerçekleştirdi.

En büyük istekleri ülkelerine gelmek olan bir grup öğrencinin yurda giriş yaptığını dile getiren Oktay, "Ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve KKTC'de geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen öğrencilerimizin tahliye işlemleri tamamlanmış, 2 bin 721 öğrencimiz Türkiye'ye getirilmiştir." dedi.

Oktay, öğrencilerin sorunsuz yurda giriş yapmasının ardında Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının ve THY'nin önemli bir rol üstlendiğini işaret ederek "Kovid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerimiz 14 gün karantinada kalacaktır. Şartlar ne olursa olsun vatandaşlarımız asla yalnız değildir." açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal