Yunanistan, Doğu Akdeniz İçin Bu Defa da Biden'in Kapısında

ABD Başkanlığı netleşen Joe Biden idaresine umut bağlayan Yunan idaresi, bölgede tartışılamaz bir kuvvet haline gelen Türkiye’nin gücünün azalmasını umut ediyor.

26.11.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-13:51) Yunanistan, Doğu Akdeniz İçin Bu Defa da Biden'in Kapısında

Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de devam ettiği sondaj çalışmalarını önlemek için yardım dilendiği kapı kalmayan Yunanistan, çareyi bu defa yeni ABD başkanın Joe Biden'da arıyor.

Sondaj çalışmalarına, Yunan cephesinden gelen bütün itirazlarına rağmen istikrarlı bir şekilde sürdüren Türkiye’ye karşı, etraf devletlerden ve Avrupa Birliği'nden istediği etkin desteği bulamayan Yunan, ABD Başkanlığı netleşen Joe Biden’ın, Türkiye’yi sondaj faaliyetinde etkileyeceğinden umudunu kesmiyor.

YUNAN YALVARIŞTA

Kathimeri’de yer alan bir analizde, senelerdir başta Doğu Akdeniz olmak üzere saha gittikçe kuvvetlenen Türkiye’nin, değişen ABD idaresi sonrasında Yunanistan’ın koşullarına riayet etmeye zorlanacağı öne sürüldü.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını Joe Biden idaresinin “kesebileceğine” ilişkin ümitli ifadelerin kullanıldığı analiz, bölgede olan çıkarlarının zedelendiği kaygısı taşıyan Yunan’ın yaşadığı çaresizliği de net bir şekilde gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal