YSK, İstanbul İtirazlarını Bu Hafta Karara Bağlayacak

Bu hafta gözler YSK'da olacak. Kurulun bu hafta içinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP'nin ise İstanbul Büyükşehir ve Maltepe itirazlarını karara bağlayacak.

06.05.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-09:04)

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP'nin ise İstanbul geneli ile Maltepe ilçelerinde seçimlerin tekrarlanması ile alakalı başvuruları hakkında karar verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını veren YSK, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP'nin ise İstanbul geneli ile Maltepe ilçelerinde seçimlerin tekrarlanması ile alakalı başvurularını karara bağlayacak.

46 BİN 447 SEÇMENİN DURUMU ARAŞTIRILDI

AK Parti'nin başvurusu kapsamında YSK verdiği ara karar çerçevesinde ilçe seçim kurulları tarafından toplam 46 bin 447 seçmenin durumu incelendi. YSK'nın ara kararı çerçevesinde, İstanbul'daki 39 ilçe seçim kurulu, YSK'nın soruşturmasını talep ettiği konuları soruşturarak, sonuçlar ile alakalı raporlarını YSK'ya verdi.

AK PARTİ'NİN BAŞVURU DİLEKÇESİNİN DETAYLARI

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları olduğu, kayıp oy pusulalarının olduğu, kısıtlı seçmenlerin oy verdiği, sandık kurullarının kurulumunda usulsüzlük olduğunu öne sürdü.

İPTAL KARARI VERİLİRSE, SEÇİM 2 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçiminin iptal edilmesi kararını alırsa 2 Haziran Pazar günü tekrarlanacak. YSK'dan iptal kararı gelmezse zaten mazbatasını almış olan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı vazifesini yapmaya devam edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal