YPG'li 2 Terörist Tarlada Çalışırken Yakalandı

Suriye'de YPG için Türk askeri ile savaşan 2 terörist kardeş Amasya'da tarlada çalışırken yakalandı. Kardeşlerden biri tutuklanırken diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14.09.2018-11:02 - (Son Güncelleme: 14.09.2018-10:55) YPG'li 2 Terörist Tarlada Çalışırken Yakalandı

Suriye' den Adana'nın Ceyhan ilçesine gelen 2 kardeş Kobani'ye giderek bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye dahil oldu. Elbab ve Cerablus'ta Türk askerine karşı savaşan iki terörist kardeş Amasya'da tarım işçiliği yaparken gözaltına alındı.

2 KARDEŞİN KOBANİ'YE GİDEREK YPG'YE KATILDIĞI SAPTANDI

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği birimleri, Suriye'de devam eden iç savaştan kaçıp 2014 senesinde Ceyhan'a gelip Bota Mahallesi'ne yerleşen Muhammed ile Mahmud Osman kardeşlerin 2016 senesinde Kobani'ye giderek bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye üye olduğunu tespit etti.

TÜRK ASKERİNE KARŞI SAVAŞMIŞLAR

Zanlıların Elbab ve Cerablus'ta Türk askerine karşı savaştığı da tespit edildi. Kamışlı'daki bir çatışmada Muhammed Osman'ın yaralandığını, Şanlıurfa'ya kardeşiyle beraber sığınmacı olarak gelip, DEAŞ tarafından vurulduğunu ifade ederek tedavi olup yeinden döndüğünü tespit etti.

AMASYA'DA TARIM İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞTIKLARI BELİRLENDİ

Polis, iki kardeşin Suriye'den Türkiye'ye YPG'nin uyuyan hücresi olarak tekrar gönderildiğini, burada sığınmacı gibi kalıp YPG tarafından talimat verildiğinde bombalı eylem yapabileceklerini belirledi. Polis bu zanlıların tespit edilmesi için önce Ceyhan ilçesinde operasyonlar gerçekleştirdi. Fakat gerçekleştirilen çalışmada zanlı kardeşlerin dikkat çekmemek için Amasya'ya gittiklerini, burada tarım işçisi olarak çalıştıklarını tespit etti.

TARLADA OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ceyhan terör polisi hemen Amasya'ya giderek zanlıların hangi tarlada çalıştığını, nerede kaldığını belirlemek için tarım işçisi gibi davrandı. Onlarla beraber Suriye'den gelen bir mülteci kılığında tarlaya gidip geldi. Polis zanlı kardeşleri tam olarak tespit ettikten sonra tarlada operasyon için düğmeye bastı.

BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınınca neye uğradığını şaşıran zanlılar, sorgulanmak için Amasya'dan Ceyhan'a sevk edildi. Zanlılar sorgularında Türkiye'ye gelip daha sonra tekrar Suriye'ye giderek YPG'ye katıldıklarını kabul etti. 2 kardeş, sorgularının bitirilmesinin sonrasında geniş güvenlik tedbileri altında adliyeye gönderildi. Muhammed Osman tutuklanırken, kardeşi Mahmud Osman adli kontrol koşulu ile serbest kaldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal