Yerli Otomobillerde Kenevir Kullanılabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üretimini teşvik ettiği kenevirin yerli araçta da kullanılması gündeme geldi. Kenevirin araçların daha sağlam olmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

04.02.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-14:12) Yerli Otomobillerde Kenevir Kullanılabilir

Ankara Üniversitesi Eczacılık ve Ziraat Fakültelerinden bilim insanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme taşıdığı kenevir üretiminin ülke ekonomisine yapacağı katkılar ile alakalı rapor düzenledi.

AA muhabirinin söz hususu rapordan topladığı bilgilere göre kenevir, sanayinin birçok alanı için ham madde olarak tercih edilirken, ihracat potansiyeli de var.

Kenevir, otomotiv sektörünün haricinde ağaç işleme sanayisi, kenevir talaşından doğal inşaat malzemeleri imalatı, ahşap malzeme, kumaş, gemi halatı, izolasyon malzemeleri, kozmetik, biyodizel, biyokütle yoluyla enerji üretimi, kenevir yağı, gıda ve yem, kağıt sanayisi, banknot ve sigara kağıdı, çay poşeti gibi pek çok alanda kullanılabiliyor.

Bu derece geniş kullanım alanına sahip kenevirin yasaklanmasının Türkiye için ekonomik girdi manasında önemli bir kayıp oluşturduğu söyleniyor.

OTOMOBİL GÖVDESİNİN DAYANIKLILIĞINI ARTIRIYOR

Rapora göre otomotiv sektöründe de kullanım alanı olan kenevir, imalatta kullanıldığında taşıtların gövdesinin dayanaklılığı çelikten 10 kat fazla oluyor. Bu sebeple raporu düzenleyen bilim insanları, Türkiye'nin yerli aracında kenevir kullanılması tavsiyesi yapıyor.

Kenevir, dayanıklı ucuz ve esnek olduğundan binaların yalıtımında da tercih ediliyor. Ana maddesi kenevir olan keten giysiler, hafiflikleri ve terletmemesi sebebiyle tercih ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal