Yasadışı Organ Nakli Yapanlara Suç Üstü Baskın

İstanbul Esenyurt'ta polis ekipleri yasadışı organ nakli yapan kişilere suç üstü baskın yaptı. Olayda 4 şüpheli gözaltına alındı.

03.07.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-10:54)

Yasadışı organ ticareti ihbarı ardından İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri çalışma başlattı. Polis birimleri sosyal medya üstünden anlaştıklarını tespit ettiği şüphelilerin akraba gibi görünmek için sahte pasaport kullandıklarını belirledi.

HASTANEYE OPERASYON

Şüpheliler, Esenyurt'ta yer alan özel bir hastaneye verdikleri sahte belgelerle organ nakli yapılmasını istedi. Organ nakli prosedürlerini uygun bulan hastane görevlileri, 21 Haziran'a ameliyat günü verdi. Ekipler, hastaneye ameliyat saatinde baskın yaptı.

10 BİN DOLAR BÖBREK

Suriye asıllı 32 yaşındaki Ahmet Zına, İsrail asıllı 50 yaşındaki Nimer Hayadrı'ye 10 bin doları karşılığında böbreğini vermek üzereyken operasyon durduruldu.

35 BİN DOLARA AMELİYAT

Organ naklini 35 bin Amerikan Doları karşılığında yapacağı öne sürülen Doç. Dr. H.G. ve Suriye asıllı Zına ve İsrail asıllı Hayadrı'ye tercümanlık yapan Yusuf E. (49) gözaltına alındı.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Vatan Caddesi'nde yer alan Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen 4 şüphelinin ifadeleri alındı. Böbrek almak için İstanbul'a gelen Nimer Hayadrı sınır dışı edilmesi için polis merkezindeki işleminin sonrasında İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne verildi. Tercüman Yusuf E. emniyetteki ifadesinin sonrasında serbest bırakıldı. 22 Haziran'da emniyetteki işlemleri sona eren Suriye asıllı Ahmet Zına ve Doç.Dr. H. G. sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal