Yarın cuma namazı kılınacak mı? Cuma namazı için camiler açık olacak mı?

Camilerin bugün açık olup olmayacağı vatandaş tarafından merak konusu oldu. Bugün cuma namazı kılınacak mı? Cuma namazı için camiler açık olacak mı gibi soruların cevapları bütün vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Diyanet cuma namazı için flaş açıklama geldi.

20.03.2020-00:20 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-00:21) Yarın cuma namazı kılınacak mı? Cuma namazı için camiler açık olacak mı?

Bugün cuma namazı kılınacak mı? sorusunun cevabı bütün vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırma konusu oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsü nedeniyle birçok yer bir süreliğine kapatıldı ve bütün vatandaşlara evden gerekmedikçe çıkmamaları konusunda önemli uyarılarda bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni tip coronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine karşın bugün ve miraç kandilinin idrak edileceği cumartesi gecesi camilerin açık olup olmayacağı konusunda dikkat çekici bir açıklamada bulundu. İşte bütün vatandaşlar tarafından merak edilen konu..

YARIN CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanlığınca yeni tip coronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında bugün ve miraç kandilinin idrak edileceği cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulmasına karar verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere yollanan yazıda, insanın can güvenliğini sağlamanın İslam'ın ana gayelerinden biri olduğu ifade edildi.

"Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir" kuralının İslam hukukunun temel ilkeleri arasında yer aldığı işaret edilen yazıda, Kovid-19'la ilgili önlermler kapsamında çeşitli kararlar verdiği dile getirildi.

İl müftülüklerine gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal