Yargıtayın Skandal Kararına Tepkiler Büyüyor

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarına onay vermesi tepkiye neden oldu.

30.11.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-17:13) Yargıtayın Skandal Kararına Tepkiler Büyüyor

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, hain darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ tarafından kurulmuş olan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, HÜDA PAR'ın 26'ncı Dönem İstanbul milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarına onay vererek skandal bir karara imza attı.

Kararı yaptığı basın açıklamasıyla ifade eden HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, karara sert çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BÖYLE BİR ADALET OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Böyle adalet olmaz' şeklindeki ifadelerini hatırlatan Sağlam, 'Hazırlık aşamasında dosyada gizlilik kararı bulunmasına rağmen çarşaf çarşaf görüntüleri basına servis edilerek kurulan komplonun gerçekmiş gibi algılanmasına çalışılmıştır.' açıklamasında bulundu.

Gerekçesiz kararlarla arkadaşlarının cezalandırılmasına karar verildiğini belirten Sağlam, '2011 senesinin başında on yıllık tutukluluk süresi dolduğu için bazı şahıslar tahliye edilmişti. Bu şahısların yurt dışına çıkmalarına yardımcı olanları bildiren imzasız sözde ihbar maillerinin emniyet birimlerine gönderildiği öne sürülmüştü. Kanaatimizce bizzat emniyet içindeki bazı unsurlar tarafından tertip edilen bu isimsiz ihbar mailleri ileri sürerek Genel Başkan Yardımcılarımız Sait Şahin ve Mehmet Bahattin Temel ile Gazeteci Fikret Gültekin hakkında yapılan yargılama sonucunda yasadışı örgüte üye olmak suçunu işledikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarına karar verilmişti. İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği mahkûmiyet kararının Yargıtay tarafından onandığı ve bu şekilde kararın kesinleştiği bilgisi bize ulaşmıştır.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal