Van'da Dernek Başkanı 2 Kilo Uyuşturucu ile Yakalandı

Van'da trafik denetimi esnasında Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı C.A.'nın aracında gerçekleşen kontrolde aracın motor kısmına saklanmış 2 kilo metamfetamin bulundu.

06.06.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-09:51) Van'da Dernek Başkanı 2 Kilo Uyuşturucu ile Yakalandı

Van'da trafik denetimi esnasında Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı C.A.'nın aracında gerçekleşen kontrolde aracın motor kısmına saklanmış 2 kilo metamfetamin bulundu.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 Haziran 2020 günü uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri kapsamında Gevaş İlçesi Balaban Jandarma Asayiş ve Yol Kontrol noktasında şüphe üzerine Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı (DİSA-DER) C.A'nın aracını durdurup arama yaptı. Söz konusu aramada, aracın motor aksamına saklanmış 2 kilo metamfetamin yakalandı.

9 AYRI SUÇ KAYDI VE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ
Bunun sonucu olarak tutuklanarak cezaevine giren C.A.'nın ayrıca, hakkında 9 ayrı suçtan kaydının olduğu, terör örgütüne üyelik ve uyuşturucu suçlarından hakkında soruşturma açılıdığı belirlenirken bu doğrultuda balilik şu açıklamada bulundu.

"Yapılan araştırmada; C.A‘nın 25.09.2019 tarihinde HDP’li belediye başkanları, HDP ve DBP yöneticileri, DTK üyelerinin katıldığı kongrede, Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (DİSA-DER) birinci olağanüstü kongresinde yönetim kurulu başkanlığına seçildiği, C.A'nın dernek tüzel kişiliğini ve başkanlığını uyuşturucu ticaretini gizlemek için kullandığı belirlenmiştir. C.A'nın ayrıca hakkında 9 ayrı suçtan kaydının olduğu, terör örgütüne üyelik ve uyuşturucu suçlarından hakkında işlem yapıldığı tespit edilmiştir."

Aynı açıklamada ayrıca, C.A‘nın dernek başkanlığını üstlendiği DİSA-DER'de adli makamlardan alınan karara yönelik bu gerçekleşen açıklamda ise bölücü terör örgütünü yönelik önemli ifadelere yer verdiği belirlenen (8) adet kitap bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal