Valilikten HDP Mitingine Şartlı İzin Geldi

1 Eylül'de Diyarbakır'da yapılacak olan "Onurlu barış için demokratik çözüm" mitingine koşullu izin verildi. Mitingde atılması muhtemel bazı sloganlara yasak getirildi.

30.08.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-08:55) Valilikten HDP Mitingine Şartlı İzin Geldi

HDP ve sivil toplum örgütlerinin Diyarbakır'da yapmak istediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine valilikten izin çıktı.

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve vazifeden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı katılarak birer konuşma yapacak. "Barış Anneleri" de sahneden kitleyi selamlayacak.

İÇİNDE "KAYYUM VE SARAY" İFADESİ GEÇEN SLOGAN ATILAMAYACAK

1 Eylül'de gerçekleştirilecek olan miting ile alakalı güvenlik toplantısı yapıldı. Tertip komitesi ile emniyet personellerinin katıldığı toplantıda, miting ile alakalı alınan tedbirler, hazırlanan sloganlar konuşuldu.

Ana gündemi "kayyum" olan miting ile alakalı "kayyum" sözcüğünün kullanma yasağı getirildi.

Toplantı ile alakalı bilgi veren Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, içerisinde "kayyum ve saray" kelimelerinin geçtiği sloganlarla birlikte, "barış tecrit edilemez" sloganının da yasaklandığını ifade etti.

Polisin 'faşizm' sözcüğünün de yasaklamak istediğini söyleyen Karakaya, yapılan yoğun tartışma neticesinde 'faşizm' ifadesine yasak gelmediğini söyledi.

Onurlu barış için demokratik çözüm' sloganıyla İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting, saat 16.00'da başlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal