Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: Çok Cahiller, Hiçbir Şey Anlamıyorlar

İran Geleneksel Sanatlar Sergisi'nin açılışına katılan ünlü tarihçi Prof. Dr. Ortaylı, eski Türk filmlerini beğenmeyenleri ''Çok cahiller. Hiçbir şey anlamıyorlar." diye eleştirdi.

13.10.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-12:54) Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: Çok Cahiller, Hiçbir Şey Anlamıyorlar
İranlı sanatçılarından Azam Eisazadeh ve Maryam Khorrami'ye ait 140 tezhip ve minyatür eserinden oluşan "İran Geleneksel Sanatlar Sergisi" sanatseverlerle bir araya geldi. Açılışına katılan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Türk filmlerini beğenmeyenleri ''Birçok Türk münevveri eski Türk filmlerine dudak bükerdi, çok cahiller. Hiçbir şey anlamıyorlar." diye eleştirdi.

''BİRÇOK TÜRK MÜNEVVERİ ESKİ TÜRK FİLMLERİNE DUDAK BÜKERDİ''

Farsça'da küçümsenmeyecek kadar Türkçe kelime olduğunu ifade eden Ortaylı, "Arapça diye bildiğimiz çoğu kelimeler İranlılar yoluyla geçmiş. Birçok Türk münevveri eski Türk filmlerine dudak bükerdi, çok cahiller. Hiçbir şey anlamıyorlar çünkü eski Türk sineması basit konular olabilir, zengin kızla fakir oğlanın aşkı falan ama oradaki çevre gözlemi ve retorik, folklorik yorumlama Türk romanına falan çok geç girmeye başladı, belki tam da giremedi" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal